Arbetsmiljö, arbete och ergonomi

Det är ologiskt med godtycklighet och lokala fackföreningar för att reglera arbetsmiljö. Fackföreningar bygger dessutom på organisering och påtryckningar vilket kan leda till snedvriden konkurrens mellan företag där vissa företag har en stark fackförening och ett annat företag har en svag fackförening eller ett korrumperat fack.

Olika fackföreningar är dessutom olika starka i sina påtryckningar och de styrs ofta av ett fåtal äldre män som ofta favoriserar sig själva och det står dessutom i bjärt kontrast till den jämlikhet och jämställdhet som vi vill genomföra.

I Vetenskapliga partiet vill vi därför avskaffa hela poängen med fackföreningarna genom att vi för över de flesta av de regleringar om arbetsmiljö som finns idag från fackliga avtal in i brottsbalken för att på så vis reglera arbetsmiljö, arbetstider och skiftomställningar etc. så att människor behåller hälsan och att människornas individuella rättigheter stärks.

Oberoende företagsinspektörer som ständigt cirkuleras och själva kontrolleras ska anmärka och justera företagens processer, hjälpa de anställda och belägga företag med vite om felaktiga processer inte rättas till. De anställda ska kunna tipsa dessa inpektörer anonymt om felaktigheter de upplever som företaget inte vill rätta till.

Sänkt arbetstid eller ökad ledighet som ger tid för rekreation kan öka folkhälsan ytterligare om tiden tas tillvara på rätt sätt. Vi behöver en jämlik approach oavsett yrke. Tunga lyft ska undvikas såväl på kontor, som i industri och på vårdinrättningar. Ergonomi ska vara en kunskap som alla besitter i arbetslivet så att rimliga lyft kan utföras på ett tryggt sätt.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s