Bibliotek, Internet, censur, fildelning, bloggportaler och bloggare

Vår dröm för alla människor är lycka. Eftersom vetenskapliga rapporter visat att en högre nivå av jämlikhet leder till mer lycka för alla människor ska kunskap vara lätt tillgänglig för alla människor oavsett inkomst. Därför är maximal frihet på Internet, fri tillgänglighet och bra öppettider på bibliotek viktiga delar i vår politik.

Bibliotek är likt Internet sökbara och kan innehålla mycket av stort värde för oss människor. Omotiverad eller hemlig censurering av dem måste därför upphöra, vare sig det gäller författare som vill skydda sina verk eller om det gäller myndigheters eller företags försök att ingripa i denna process eller om det gäller bloggportalers politiska censur mot bloggare som visar upp obekväma fakta.

Eventuell censur på bloggportaler måste följa välkända regler och får absolut inte vara godtycklig och utföras av folkpartistiska politruker som idag. Om ex. en bloggportal har en politisk agenda måste detta tydligt anges så att bloggare vet om detta.

Det som är förbjudet och ska vara förbjudet är att duplicera andras kreationer i syfte att tjäna pengar utan att ha upphovspersonens tillstånd för detta. Att ladda ner eller dela med sig av data ska inte vara förbjudet. Bibliotek och Internet ska genomsyras av frihet i största möjliga mån.

Upphovspersoner har rätt att tjäna pengar på försäljning av sina kreationer, övriga tillställningar eller genom donationer från tacksamma betraktare. Bibliotek ska ges tillräckliga anslag för att kunna bedriva god samhällservice och med rimlig jämlikhet i samhället kommer författare kunna författa med god ersättning från olika typer av bidrag, priser, egna tillställningar och egen försäljning.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s