Äldrevård och vård till funktionshindrade

Äldre, sjuka och funktionshindrades behov måste respekteras i samhället. Alla blir sjuka, gamla och vem som helst kan bli funktionshindrad. EU-medlemskapet har förvärrat för äldre, sjuka och funktionshindrade eftersom EU-systemet tvingar länderna till lägre skatter. Skatt behövs för att finansiera välfärden. Tillsammans med frihandel flyr företagen naturligtvis länder som har hög skatt och samtidigt sker det en social dumpning till länder som satsar på bättre välfärd. Det här håller naturligtvis inte i längden. Därför måste Sverige först gå ur EU-medlemskapet om skatter ska kunna höjas, företagen skyddas mot frihandeln och att äldrevård och vård till funktionshindrade ska kunna fungera väl. I den här frågan är vi mycket besvikna på Miljöpartiet och Socialdemokraterna som inte har utträdeskrav i sina partiprogram. Här ser vi istället samverkansmöjligheter med Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Annons

6 reaktioner till “Äldrevård och vård till funktionshindrade

  1. Det har vi ingen än , men den skulle nog likna en kombination mellan SD och vänsterpartiet. Vänsterpartiets välfärdsnivå och SD:s omfördelning från massinvandring till hjälp lokalt till riktiga flyktingar och riktiga barn, samt fler poliser som skapar en bättre ordning i Sverige. Vi har inga kostnader för EU-medlemskapets korruption heller eftersom vi går ut ur EU om vi regerar. Kostnader för arbetslöshet och socialbidrag skulle också minska markant i vår budget eftersom i vår modell delar vi på jobben. Ca 2% arbetslöshet vill vi eftersträva.

 1. Men Vänsterpartiet har ju inte ens nån egen budget??? Hela vitsen med politik är ju att man åtar sig att omfördela andras pengar. Ska de användas till förvaltning, lagstiftning, rättsväsende, försvar, skola, vård, transfereringar, friskvård, infrastruktur, kollektivtrafik (plus lite till…) och i så fall hur mycket? Det verkar helt oseriöst att inte ens ha en uppfattning om skattetryck, utgiftstak och budgetdisciplin om man har tanken att handha över 1000 miljarder kronor. Det är den nationalekonomiska vetenskapen som måste vara styrande och inte floskler.

  Det är väl alldeles utmärkt att kolla utvecklingen av valutakurser, arbetslöshet och exportinkomster i fallet brexit.

  1. Jag anser inte att varken vi eller Vänsterpartiet behöver någon skuggbudget. Vi är båda ganska små socialistiska partier. Vi bedriver ingen populistisk politik. Vi säger klart och tydligt att vi vill öka skattetrycket för att finansiera välfärden. Vetenskapliga partiet gör det dessutom med vetenskapen och moralfilosofi som grund.

   Till skillnad från Vänsterpartiet för vi dessutom en mer nationell politik och vill fokusera vårt bistånd mer lokalt på riktiga flyktingbarn, likt SD, inte på bidragsfuskande IS-soldater och annat lögnaktigt folk som inte är barn. De ska häktas och deporteras, GIVETVIS, tillsammans med våldtäktsmän och kriminella.

   Vad som sker i dagsläget är irrelevant. Brexit är ointressant i sammanhanget. Storbritannien har ännu inte gått ur EU på riktigt och de har fortfarande en borgerlig regering.

   Vi kan återkomma till Storbritannien när de lämnat EU på riktigt och har den vettige socialisten Corbyn vid spakarna. Då blir det förmodligen mer relevant att göra en jämförelse med vad vi vill.

   Man kan även titta på Socialdemokraterna med Olof Palme vid rattarna. Det är mer jämförbart med vad vi vill.

 2. Oj, ett parti utan budget… Ingen vet om man vill ha skattetryck på 80 eller 100%. Ingen vet om man vill öka anslagen till Sveriges försvarsbudget eller om man istället räknar med utländsk hjälp vid en konflikt. Ingen vet om man vill behålla mitt och andra företag i Sverige eller införa socialism. Oseriöst, helt ovetenskapligt för nationalekonomin och populistiskt (i menigen att man inte beskriver HUR man löser det man påstår).

  När det gäller GB så gör vi så, vi kollar utvecklingen som det redan skrivits.

  1. Personligen är jag inte emot en budget, men vi anser inte i dagsläget att vi behöver den. Vi har angett vad vi vill gynna och missgynna i samhället och hur vi vill finansiera det i generella drag.

   Om du läst a-ö och om vår politiska färg så vet du att vi vill öka anslagen till Sveriges försvarsbudget och att det ska bli ett modernt försvar med allmän värnplikt. Vi behöver inga ljugande generaler, fisande sillar eller Natoubåtar i svenska vatten för att motiveras till det. Du vet att vi inte räknar med utländsk hjälp vid en konflikt. Det är naivt att göra det vid en snabb titt på historien.

   Du vet att vi vill behålla alla för Sverige nyttiga företag i Sverige och att vi vill skydda dem med tullmur och samtidigt införa ökad socialism när vi väl gått ur EU. Vi har beskrivit hur vi löser detta. Ja du ska skyddas från utländsk konkurrens, men även betala mer i skatt till välfärden.

   Vad menar du med GB?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s