Censur, Internet, yttrandefrihet, demokrati, bloggare och bloggportaler

Vår dröm för alla människor är lycka. Eftersom vetenskapliga rapporter visat att jämlikhet leder till mer lycka för alla människor ska kunskap vara lätt tillgänglig för alla människor oavsett inkomst. Därför är maximal och jämlik frihet på Internet viktigt. Rätten att uttrycka sig och fri tillgänglighet till olika texter är därför viktiga delar i vår politik.

Omotiverad eller hemlig censurering av Internet måste upphöra, vare sig det gäller författare som vill skydda sina verk, eller om det gäller myndigheters eller företags försök att ingripa i denna process, eller om det gäller bloggportalers politiska censur mot bloggare som visar upp obekväma fakta eller alternativa teorier av sanningen.

Eventuell censur på bloggportaler måste följa välkända regler och får absolut inte vara godtycklig eller utföras av ex. folkpartistiska politruker i lönndom. Om ex. en bloggportal har en politisk agenda måste detta tydligt anges så att bloggare och läsare vet om detta i förväg.

Vetenskapliga partiet anser att människor ska informeras om en utgivares eller bloggportals politiska inriktning så att de inte felaktigen tror att de läser en balanserad bild av åsikter när de defacto inte gör det. Det handlar om yttrandefrihet och demokrati.

Vetenskapliga partiet har valt att bojkotta styrda bloggportaler och media som nedlåter sig till att använda dem tills lagen införts och uppmanar alla andra att göra detta också, samt sprida informationen om den snedvridna debatten till fler.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s