Ekonomi, avstannad tillväxt, nedväxt och naturlig balans

Enligt Wikipedia är ”Ekonomi” läran om hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet.

Jorden är rund som en boll i Universum och därför begränsad och många resurser är idag i ett tillstånd av knapphet. ”Peak Oil” och ”Peak Uranium” är välkända fenomen. ”Peak Grain”, ”Peak Population” och ”Peak Fish” är kanske mer okända fenomen, men ändå en realitet.

Vetenskapliga rapporter visar alltså att vi måste hushålla med våra resurser och nedväxa till balans med naturen.

Vetenskapliga partiet förstår alltså vad massvis med vetenskapsmän ständigt påtalar och vi vill alltså omsätta detta i realpolitik. Visserligen har dagens politiker inlett flera olika projekt för hållbarhet, men det är viktigt att inse att alla delar av ekvationen måste komma i balans och dessutom stanna i balans för att ekonomin ska fungera långsiktigt.

Det är alltså inte det viktigaste att göra något här och där, som dagens politiker gör, men att faktiskt lösa HELA ekvationen! Det är som att släcka en brand i ett hus. Politikerna som styr idag släcker branden här och där, men de kan eller vill inte se att branden tillväxer i stort. Släcker man istället effektivt och tidigt räddar man hela huset.

Vetenskapliga partiet har förmåga att se helheten bättre än vanliga politiker, vi vet därför hur vi kommer kunna få ekonomin i balans på lång sikt och vi har dessutom en stark vilja att genomdriva de svåra beslut som tar oss dit eftersom framtidens generationer står i vårt fokus.

Vår dröm för alla människor är dessutom lycka. Eftersom vetenskapliga rapporter visat att jämlikhet leder till mer lycka för alla människor är vi för en ekonomi som skapar ökad jämlikhet och rättvisa. En balanserad ekonomi leder sannolikt till en relativt balanserad standardnivå för de allra flesta om den existerar inom en grön ram som skyddar våra hållbara resurser.

Annonser

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s