EU, ny folkomröstning, demokrati och välfärd

Vetenskapliga partiet anser att Sveriges medlemskap i det monopolkapitalistiska EU är ett historiskt misstag. Vi vill därför ha en ny folkomröstning som föregås av vetenskapliga samtal, samt att valresultatet ska innebära ett hårt Swexit.

Vi vägrar nämligen att, likt Vänsterpartiet sitta i knät som någon liten knähund, på ett korrupt EU-vurmande parti och därför få bära hundhuvudet för denna idioti. Då står vi hellre i kraftfull opposition till denna EU-idioti.

Vi vill istället ha ett nytt fräscht ekologiskt hållbart och starkt Europa med beredskap och välfärd för alla, eftersom vetenskapliga metastudier visar, med all tydlighet, att mordfrekvensen sjunker i mer trygga jämlika samhällen.

Ett nytt nytt fräscht Europa med välfärd och trygghet för alla innebär en helt ny samverkan mellan demokratiskt valda välfärdsstater som ansluter sig till varandra i en ny respektfull européisk samverkan, där lönenivåer är likvärdiga och mer jämlika, samt skattenivåer är progressiva och fastställs centralt och därför blir likvärdiga i alla medverkande stater, så att konkurrensen bli rättvis mellan små, medelstora och större företag inom det nya eouropéiska samarbetet.

Vi vill ha ett nytt européiskt samarbete som driver på ekologisk hållbarhet, istället för som nu, hålla tillbaka ekologisk hållbarhet genom att gynna smutsgrisar. Att likt Miljöpartiet vilja ”gå före” låter bra, men håller inte i reliteten i konkurrensen med billigare smutsgrisar, som bara utnyttjar sådan naivitet.

Ett nytt mer demokratiskt ekologiskt hållbart Europa i gemensam välfärd kommer givetvis innebära tullmurar och bojkott mot de stater som inte vill anta de gemensamma mål som vi sätter upp tillsammans i ett nytt anständigare Europa.

Vi anser att EU:s uppbyggnad är roten till det race mot den absoluta välfärdsbottnen som vi har sett alltsedan EU-medlemskapet inleddes. P.g.a. frihandel utan samordnad EU-politik leder detta till mer transporter, ökad sårbarhet, sämre miljö, djurplågeri, social dumpning, rasism mot invandrare och sämre välfärd.

Om Vetenskapliga partiet kommer medverka i EU så kommer vi informera folket om de pinsamheter som EU skapar p.g.a. sin uppbyggnad, samt utesluta länder som inte tar hand om sina egna medborgare på ett människovärdigt sätt och även motverka icke-ekologisk och ovetenskaplig massmigration till Europa. Vi kommer dessutom verka för höga tullar mot omotiverad och icke-ekologisk global handel.

En reaktion till “EU, ny folkomröstning, demokrati och välfärd

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s