Kontanter i alla medborgares bästa intresse

Kontanter måste alltid finnas i samhället och transaktioner ska inte ständig vara spårbara. Detta handlar om integritet. Bankerna ska inte veta exakt vad du hittar på med dina pengar. Du ska inte vara beroende av ett fungerande bankkort.

Företag ska inte hursomhelst kunna vägra kontanta betalningar så vida det inte finns verkligt fog för det. Endast riksbanken ska kunna trycka upp nya pengar och riksbanken ska agera långsiktigt i alla medborgares bästa intresse och för framtidens generationer.

Pengar, både sedlar och digitalt skapade pengar, ska skapas av riksbanken i en mängd som upprätthåller pengarnas värde långsiktigt och gör att människor hushåller med resurserna bättre.

En reaktion till “Kontanter i alla medborgares bästa intresse

  1. Håller med till 100%. Att ta bort kontanterna skulle inte vara bra alls. I så fall skulle vi alla vara helt i händerna på bankerna (vilket de gärna vill att vi ska vara). Bankerna skulle kunna ta ut avgifter hit och dit utan att vi kan göra ett dugg åt det. Dessutom fungerar inte deras system med säkerheten, alltför många personer blir lurade på ett eller annat sätt. Men den största skurken av dem alla är bankerna själva.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s