Kriminalvård med kortare straff men hårdare krav på mental utveckling

I samhället kämpar vi alla för att tillfredställa grundläggande behov. Kriminella har valt att ge sig utanför lagens gränser i ren girighet. Denna girighet förvärras av ett samhälle som bygger på ojämlikhet och statusjakt. Först och främst måste därför jämlikheten i samhället adresseras.

Men hur det än ser ut måste straff ändå vara kännbara. Vi i Vertenskapliga partiet vill separera interner från varann, samt tillhandahålla böcker inom filosofi och psykologi för att stärka internernas svaga sinne så att de kan komma ut stärkta och motiverade att bidraga till vår gemensamma lycka på ett positivt och konstruktivt sätt.

Just det. Vi vill inte gulla med CD-skivor och TV-spel till kriminella. Kriminella ska vara inlåsta på riktigt och meditera djupt över vad de egentligen håller på med. Med avskiljdhet på riktigt kan strafftiden sänkas. Det finns inget självändamål med lång inlåsning. Vi anser att det handlar om personlig utveckling och att läka mental störning och att bli en frisk och positiv medborgare.

På så vis sänker vi både kostnader för inlåsning och sannolikt förbättrar vi då samhällsnyttan på lång sikt för alla, både för den straffade som då fått ett riktigt straff och förhoppningsvis utvecklats mentalt.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s