Lön

Genom vår politik kommer högre skatter bekosta välfärdsbygget efter att vi lämnat EU-medlemskapet. Det gör att vi alla tillsammans kommer betala mer i skatt och de som tjänar mest också kommer betala mest. Dessutom kommer vi dela på jobben.

6-timmars arbetsdag verkar sannolikt kunna införas med bibehållen lön för alla ganska direkt efter ett utträde ur EU, och alla kommer sannolikt gynnas av ett mer jämlikt samhälle. När arbetslösheten sjunker måste företagen konkurrera om arbetskraften med bättre löner eller bättre arbetsmiljö eller automatisera ännu mer vilket då befriar oss alla från lönearbetet samtidigt, vilket i sin tur leder oss mot logiken med medborgarlön, eller s.k. basinkomst.

Med de ökade skatterna kommer staten/folket kunna köpa tillbaka allt det som drivs bäst i gemensam regi och skapa en sund välfärd. De banker som missköter sin ekonomi kommer tas över av staten och aktieägarna i banker som inte sköter sig kommer förlora sina pengar. Reglerna för bankerna kommer bli betydligt strängare.

Svenska medborgare som beslutar att träda fram och vill investera och därmed beskatta stora delar av sina dolda förmögenheter i ett nytt hederligt Sverige kommer belönas och dekoreras med den finaste utmärkelsen en Svensk samhällsmedborgare kan få. ”Svensk hederlig medborgare”. De som bevisligen försnillat pengar och inte visar någon ånger kommer vi vara besvikna på och om möjligt sköntaxera eller ge en grisknorr som kan bäras där bak.

När vi är färdiga kommer det finnas fri företagsamhet och olika klasser och olika lönenivåer, men klassvandring kommer bli vanligare och betydligt enklare.

Företagen inom landet kommer konkurrera på lika villkor och skyddas av tullmur mot omvärlden. Med våra mer jämlika löner kommer vi alla börja köpa mer svenskt, lokalt och ekologiskt tillsammans.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s