Omskärelse

Det handlar om respekt. Man skär inte av de känsligaste delarna av någons genitalier som kan ge individen glädje i hela dennes liv. Sådana stenåldersingrepp får varje individ själv besluta sig för vid myndig ålder om så önskas. Det handlar om vanlig normalintelligens och humanism.

Det finns heller inga vetenskapliga belägg om att vi utvecklats felaktigt och måste omskäras av hygieniska skäl. Tvärtom finns det både en logik rent darwinistiskt och även medicinska belägg för motsatsen.

Vissa kvinnor föredrar omskurna män ungefär såsom vissa män gillar kvinnor med piercad tunga, och motsatsen. Beslut om kosmetisk plastikkirurgi och förändringar med kluven penis, silikonbröst eller omskärelse måste tas av individerna själva vid myndig ålder om de känner att det fattas något.

Mental friskhet är inte alla födda med, men vid 18 år har barnet i alla fall haft chansen att utvecklas tillräckligt och om den vuxna individen då har bemedlats med en fungerande hjärna kan den vuxna individen då, allra oftast, göra sina egna medvetna val.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s