Övervakningen ska regleras så den skyddar demokratin

Vetenskapliga partiet anser att kameraövervakning som krypteras och endast kan öppnas efter domstolsbeslut ska tillåtas i brottsförebyggande syfte på offentliga platser och att dessa videoupptagningar ska kunna användas för att utreda brott.

Människors egna videoupptagningar används redan idag för att lösa brott och det anser vi är en rimlig användning av denna moderna teknologi, men det är viktigt att påpeka att hederlighet främjas bäst genom ökad jämlikhet i samhället.

Vetenskapliga partiet anser att människor i känsliga positioner i samhället eller människor som befinner sig under hot från överordnade måste kunna uttrycka sig fritt på Internet och känna sig trygga att göra detta.

Rätten att vara anonym går här före myndigheters och företags rättigheter att undvika kritik, men vi vet tyvärr sedan länge, och det blir ofta tydligt, att allt på Internet bevakas av säkerhetstjänster som arbetar åt regeringar med olika nivå av moral, för att uttrycka sig milt, därför uppmanar vi till två saker:

1. Var offentlig i allt med ditt eget namn! Undersök med mod och uttala dina åsikter med mod och respekt! Om alla gör detta tryggar vi yttrandefriheten och demokratin för varann trots den övervakning som finns. Om något inte är sant så säg det inte. Om något inte är rätt så gör det inte.

2. Om du ändå inte har modet att gå ut offentligt med vad du vet och vill tipsa anonymt om känsliga saker från den myndighet eller det företag du arbetar för, gör då det utan att ta med dig mobiltelefon, gör det gärna maskerad eftersom övervakningskameror finns och gör det då på en anonym terminal till vanliga medier och till alternativa medier!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s