Patientmakt, patientjournaler, läkarjournaler, sjukvård och läkare

Patientjournaler ska inte få kodas på ett sätt för läkare och ett annat för patienter. Patienten måste få riktig information om orsaken till sjukdom och om korrekt diagnos, samt upplysning om alternativa och naturliga metoder för läkning, inte enbart läkemedelsbolagens vinstmaximerade metoder.

När ex. antibiotika orsakat utslagen normalflora och allvarlig sjukdom skall detta tydligt anges och inte döljas för patienterna.

Sjukvård och läkare ska ha mer utbildning i alternativa metoder och om näringslära så att patienter kan läkas permanent istället för att enbart lindras med läkemedel som skapar andra biverkningar.

Vi ska utbilda fler läkare och läkarutbildningen ska bli friare och omfatta fler valbara områden. Läkaryrket ska vara ett kall. Det ska inte vara ett yrke för människor som är ute efter pengar och status.

Vi ska ställa om sjukvården till att bli hälsovård där friska och glada patienter är prioritet nummer ett och där läkare som är duktiga på att läka människor premieras och där dåliga läkare får söka andra arbeten.

Läkarens uppgift är inte provokation av sjuka, ledsna människor att begå självmord, såsom beskrivs i PC Jersilds bok Grisjakten. Läkaren skall dessutom arbeta med läkning, inte tvingas komplettera uppgifter till Försäkringskassans administratörer, eller känna att de måste vägra sjukskriva människor för att komma undan byråkrati.

Genom att sänka arbetslösheten, genom att sänka arbetade timmar per vecka, samt fokusera på läkning, så kommer dessutom alla människor orka med sina arbeten och få mer hälsa tillbaka, även läkarna. Försäkringskassans administratörer kan istället för negativ nitiskhet som drabbar läkare och patienter, övergå i positivt stödjande och motiverande arbete som uppfattas som positivt av patienter, inte hotfullt.

2 reaktioner till “Patientmakt, patientjournaler, läkarjournaler, sjukvård och läkare

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s