TV-licensen ska avskaffas och public service ska finansieras via skattsedeln

Rätten till TV och tillgång till bredband och rimlig datorkapacitet ska ingå i socialbidragsnormen. För oss är detta lika självklart som avskaffad dator och TV-licens. Alla oavsett inkomst ska ha lika möjlighet att deltaga i vårt nya vetenskapliga kunskapsamhälle. Public service ska inte toppstyras, men styras proportionerligt beroende på demokratiskt stöd i val till riksdagen och public service ska bekostas via skattsedeln.

5 reaktioner till “TV-licensen ska avskaffas och public service ska finansieras via skattsedeln

 1. ”Public service” ( InbillnigsTV ) som maktens megafon, ska finansieras ”enbart” av de som gives förmånen att att i offentligheten framföra sina åsikter, värderingar och attityder, liksom privata analyser, platityder, floskler och ställningstaganden och ideologiska odemokratiska hjärn-tvätt som översköljer människor. Detta för att i största möjliga utsträckning minimera och förhindra den fördumning och värde-förslavning som prackas på svenska folket.

 2. 1.Man ska vägra rösta på de partier som ger uttryck för annat än majoriteten av folkviljan besitter genom tillförlitliga folkomröstningar. Däför behövs kontinuerliga sådana i viktiga frågor
  2.Tänka annorlunda än det medierna ger uttryck för, dvs ” det kanske är tvärt om”.
  3. Vem har intresse av att väcka ”just den frågan och bilderna” som medierna oförblommerat annammat.
  Vem har motiv och vem tjänar på att det sagda framställs, QUI BONO. Vem ligger bakom driften att föra ut budskapet i offentligheten.
  4. Vilka intressen ligger bakom det sagda och på vems grunder (bakgrung).
  5. ställa sig undande till varförn inte reporter och journalister ställer de obekväma ”varförfrågorna” och följdrågorna (det är något mycket korrup och kolegialt av tex att inte göra det.)
  6. Brottsförklara och korrumptions ankaga journalister som blir inbjudna till maktens köttgrytor och coctailpartyn och middagsbjudningar och ställ dem enför rätta för ”kollegialitets-jäv”. Lika så nepotism.

  7.Public cervice samt chefredaktörer för dagstidningar ska utses genom lokala allmänna val, folkomröstningar och ej bli tvingas bli anställda för att föra en politisk färg och vara underställda ägarskapet, annonsörerna och intustrikapitalet .Ej heller
  8.Alla organisationer, ska tvingas som nu delvis skriver under täckmantel ska tvinas att träda fram med sina namn och agenda för publiseringsänamålet.

  9. Pubic cerviceska ska leda sina journalist reprtagetem med demokratiskt stöd från alla repressentanter invalda partier som ska återfinnas i styrelsen.
  10 Alla åsiktsinriktningar ska få tillåtelse efter majoritetsunderlag att få framföra sina värderingar på likvärdig demokratisk grund utan cencur
  11.Rerfuserinar av artiklar för att de passar in på tidningens politiska förg bör förbjudas. (lag)

  1. 1.Jag är för fler folkomröstningar i viktiga frågor, men det är viktigt att båda sidor av saken har lika mycket utrymme i massmedia samt att dikussionen är deliberativ. På så vis kan direktdemokrati fungera väl. Om politikeradeln tillåts förleda folket genom konfrontativ obalanserad media blir det en dålig demokrati.

   2. Jo, men det är svårt. Senast idag slog mig tanken att nästan all terrorism är skapad av det militärindustriella komplexet i syfte att skrämma folket, trots att ex. hjärtinfarkt, bilkörning och andra saker är betýdligt farligare rent statistiskt och trots att terrorismen är en direkt följd av imperialismen. Ändå är det jobbigt att ens tänka tanken pga. hjärntvätten från massmedia.

   3 & 4. Det militärindustriella komplexet.

   5. Pga. att de arbetar för det militärindustriella komplexet, medvetet eller omedvetet med sin konfliktskapande journalisik och skrämselpropaganda.

   6. Folkdomstol efter en politisk evolution?

   7. Jag är inte emot politisk färg på tidningar, men det ska vara tydligt redovisat på tidningens framsida, precis som ägarförhållandena eftersom ägarna tillsätter chefredaktören som styr innehållet. Dessutom är det rimligt att det finns olika färger på tidningar och att alla inte ägs av folk med frihandelsagenda som idag.

   8 & 9 & 10. Bra förslag.

   11. Är nog omöjligt att genomföra. Får de inte refusera kommer de inte ens ta in artiklar. Bättre då att förbjuda refusering utan att infoga html-länk till fullständigt alster.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s