Visserligen är Israel en demokrati men…

…om en hel majoritet av en befolkning medverkar till den olagliga ockupationen av Palestina kvittar detta lika om man är Palestinier. Etnisk rensning?

Jag har bojkottat Israel och deras omedvetna medborgare mycket länge nu. Och nu blir vi fler enligt DN.

…kändisar som Noam Chomsky, Elvis Costello, Roger Waters, Brian Eno, Annie Lennox och Mike Leigh avböjt inbjudningar till Israel. Nu drar sig även 71-årige professorn Stephen Hawking ur konferensen ”Facing Tomorrow” som Israels president Shimon Peres står värd för.

Den som vill se sanningen om konflikten kan givetvis leta vidare ex. hos Mona Baker.

Samtidigt noterar jag att ingen utom Vetenskapliga partiet vill fixa problemet med Somalias torka…vilken verkar bero av överbefolkning och överutnyttjande av fossila resurser… Jo. Exakt. Inte ens Miljöpartiet eller Gröna partiet vill minska befolkningen till en balanserad nivå, men det vill vi.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Personer med judisk bakgrund som blivit humana och mentalt vakna  kan givetvis vara med i Vetenskapliga partiet.

4 reaktioner till “Visserligen är Israel en demokrati men…

 1. Vi är eniga om att Israel är en demokrati (jfr Berndt Ekström: Har israel rätt att existera och försvara sig?, 2013). och de palestinier som är israeliska medborgare är de enda i regionen som har demokrati och mänskliga rättigheter.

   1. Jag är medlem i Svenska Kyrkan. Men Martin, du gör det för enkelt för dig. Vi talar om ett land (Kanan, Palestina, Israel med omnejd), där folkvandringar och folkomflyttningar pågått i 4000 år. I turbulensen efte 1948 lämnade 700.000 ”palestinier” det nuvarande Israel. Ungefär lika många judar fördrevs från de muslimska länderna i Mellanöstern. De palestinier som stannade i Israel har nu förökat sig tiofalt och är 1,6 miljoner, en femtedel av Israels folkmängd, med fullständiga medborgerliga rättigheter i regionens enda demokrati. Israels grannländer är nu lika judefria som det Tyskland nazisterna lämnade efter sig. De flesta av deras kristna minoriteter har också försvunnit eller är på väg att försvinna (jfr kopterna i Egypten). Lika blind är du för motsvarande problem i Sverige. Av våra 800.000 norrlänningar är de allra flesta sameättlingar sedan 1500-talet och framåt. Men några klaner, dominerade av ättlingar efter invandrare fån Ryssland, Finland och Norge sedan 1850 och framåt, gör nu anspråk på ”Sameland”, halva Sveriges yta, med speciella rättigheter till land, vatten och finansiellt stöd från samhället utöver de rättigheter och skyldigheter som åligger övriga medborgare. . Du ser grandet i Israels öga. Men du ser inte bjälken i ditt svenska öga (jfr http://www.rondellen.net/culture31_eng.htm ).

    1. Obalans bekräftad. Opiumlik tro ur kristendom. Religionsrasism och rasism. Vakna Bo! Det hela är egentligen ganska enkelt om du vill se Gud, d.v.s. sanningen, den rena kärleken och enheten med allt levande.

     ”You must end the illegal occupation.” – Kofi Annan, addressing Israel in a meeting of the UN Security Council, March 12, 2002

     Var judar vill bo legitimerar inte etnisk rensning av palestinier i Israel. Judehat i arabiskt land legitimerar inte ytterligare israelisk ockupation av arabiskt land vilket skapar mer judehat.

     1948 lämnade 700.000 ”palestinier” det nuvarande Israel… http://en.wikipedia.org/wiki/Killings_and_massacres_during_the_1948_Palestine_War

     Tar man bort religionerna, religionsrasismen och rasismen blir saken ganska enkel.
     Alla blir behandlade lika. Inga fantasier, bara vakenhet, upplysthet, humanism och vetenskap.

     Gudibehagligt? Javisst. Lämna Svenska Kyrkan Bo och bli humanist! Religion har inget gemensamt med Gud, d.v.s. sanningen, den rena kärleken och enheten med allt levande. http://www.youtube.com/watch?v=1skNgYdJXK8

     Vetenskap har blivit den riktiga vägen. Tror du mig ej? – Ask God, my friend!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s