Att jämställa IQ med intelligens är tveksamt

Som på beställning efter min artikel Mental dysfunktionalitet har skapat religionerna skriver nu DN om en Studie om tro och intelligens och Aftonbladet skriver om Troende mindre intelligenta.

Jag citerar DN:

Religiösa människor är mindre intelligenta än icke-troende. Uppgiften framförs i en ny genomgång av 63 vetenskapliga studier, den första i sitt slag. och Aftonbladet

Att jämställa IQ med intelligens är dock tveksamt om man ska göra, anser jag, eftersom Hitler hade högt IQ men ändå drev sitt land och sina medborgare till totalt nederlag med borgerligt stöd från de tyska kristdemokraterna och de andra allianspartierna i Tyskland.

Aftonbladet beskriver på ett bra sätt detta om den vetenskapliga rapporten med följande:

Man är även självkritiska till vad man hittat, och menar att man endast definierat intelligens som en analytisk förmåga – att resonera, planera, lösa problem, abstrakt tänkande och att kunna förstå komplexa idéer – och inte räknat med kreativ och emotionell intelligens.

Ex. Gustav Fridolin i Miljöpartiet har sannolikt högt IQ eftersom han skriver bra på högskoleprovet men ändå är Gustav Fridolin för invasionskrig precis som Hitler, så att IQ helt skulle vara 100% kopplat till intelligens det kan jag tyvärr inte hålla med om. Ibland saknas helt enkelt den emotionella intelligensen (EQ).

Det finns väldigt bra människor med lägre IQn som är för fred på jorden. Dessa människor, trots sina lägre IQn, vill att vi kommer i balans med naturen på ett vetenskapligt sätt och dessa goda människor kommer därför sannolikt rösta på Vetenskapliga partiet i valet 2014 och bara för att man har lägre IQ behöver man inte alls vara religiös heller.

Värt att nämna i sammanhanget, för att vara lite positiv, är att Sverige redan har två partier i riksdagen för fred nämligen Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. En annan sak som är halvt positiv är att Miljöpartiets representanter faktiskt är splittrade i frågan så alla är inte för invasionskrig i Miljöpartiet såsom Gustav Fridolin är.

Jag tror ex. att de flesta i Svenska Afghanistankommittén är eniga i att riktig hjälp skapas bäst i fred och helt utan yttre militärmakts invasion.

Och vill Afghanistans medborgare tillbedja en sekt i blindo som skär i genitalierna på barn, utövar press på människor som vill byta tro eller blir ateister, vidare överbefolkar och förstör balansen med sin egen natur, så föreslår jag istället att denna sekt fryses ut totalt och går sitt eget öde tillmötes med aritmetikens kalla logiklikt människorna gjorde på påskön.

För fryser man inte ut sådana obalanserade sekter är man verkligen ointelligent, anser jag, för då är man för att hela planeten tas över av denna sekt och att hela planeten går samma öde tillmötes som påskön gjorde och det mina kära vänner är inte en åsikt, men baserat på matematiska och arkeologiska faktum.

Mer: The Relation Between Intelligence and Religiosity: A Meta-Analysis and Some Proposed Explanations

MVH

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Vill dessutom meddela att alla religiösa att det förmodligen är mitt ansikte som är i glassen och alls inte Jesus.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s