Stödj kvinnorna och barnen – Ta av er både religion och slöja

I svenska skolor idag får barn höra att saker är ”haram”, vilket betyder förbjudet enligt Islam. Detta lärde jag mig efter diskussioner med en iransk modern kvinna som arbetar i en svensk muslimsk skola. Hon är bestört av att vi 2013 i Sverige har skolor som lär ut sådant som hon själv flytt ifrån.

Det är därför jag känner mig extra nödgad att bemöta följande religiösa människor idag.

I morgon beslöjar vi oss av solidaritet skriver de i Aftonbladet. De som undertecknat artikeln är: Bilan Osman – Antirasistisk debattör, Fatima Doubakil – Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, Foujan Rouzbeh – Asylrättsaktivist, Nabila Abdul Fattah – Debattör, Nachla Libre – Poet

Först vill jag upplysa dig Bilan Osman om att din våldsamma religion inte är en ras, utan att du kan börja undersöka saker innan du har åsikter om dem istället för att klänga dig fast vid din tro likt en drogmissbrukare håller fast vid en drog.

Sedan, när du vaknat upp ur sektens hjärntvätt, och kanske baserar åsikter på analyser och vetenskapliga fakta, ja, då kan du ansöka om att gå med i Vetenskapliga partiet och då min vän kallar du dig inte längre muslim eller kristen, men sannolikt ateist, humanist, gudstroende utan religion eller liknande.

Jag vill dessutom upplysa Fatima Doubakil att människor i muslimska länder har mindre mänskliga rättigheter än de har i andra länder och att din organisations namn därför är en direkt självmotsägelse.

För människor flyr ju faktiskt muslimska länder pga. religionens skapade orättvisor och förtryck till ex. Sverige. Det är religionens fel. Vill du ha muslimska rättigheter, dvs. mer förtryck av dig som kvinna? Varför åker du då inte till ett muslimskt land?

Foujan Rouzbeh. Du är Asylrättsaktivist. Du vill sannolikt att människor ska få asyl i Sverige pga. krig och orättvisor. Betänk följande! Islam är en av de minst fredliga religionerna av alla. Gnäll inte på det problem du själv skapar!

Men för att vara en aning rättvis. Det är inte enbart de religiösa och deras friskolor som 2013 i Sverige inpräntar dumheter i våra barn i ett samhälle som vid det här laget borde ha gjort sig av med blind tro och fantasier till förmån för vetenskapliga metoder. Nej jag läser även idag att aktiebolagsskolorna skapar samma slags ojämlikheter mellan människors kunskaper som religiösa friskolor gör.

DN skriver:

Allt färre tar skolans portalparagraf på allvar, där det står att utbildningen ska vara likvärdig.

Visserligen beklagar jag att okunniga förtryckta kvinnor som i niqab likt japanska ninjor och de i hijab likt svenska påskakärringar blir attackerade på gator och torg av de med mindre tolerans. Dessa individer som attackerar har sannolikt mindre av hormonet oxytocin, men samtidigt har ni dragit på er deras uppmärksamhet helt självmant för att uttrycka er religiösa tro. Det har ni valt helt själva, eller låtit era män välja åt er.

Och visst kan man som Felicia Ohly i Ung Vänster känna lust att ta på sig en slöja när en gravid muslimsk kvinna misshandlas av en person, kanske sin egen man, som det slagit slint på, men jag anser ändå att den reaktionen är felaktig och på lång sikt kommer förvärra problemet. Man kan faktiskt stödja kvinnorna utan att stödja deras förtryckande religion.

Men det är sant att dessa klädesplagg faktiskt är oerhört bra i ökenklimat i stark sol där den våldsamma religionen Islam uppfanns för att kontrollera människorna och invadera och plundra och det gäller även den manliga vita svala kaftanen. Själv har jag sett fördelarna av vissa ökenplagg såsom min egen palestinaschal som för mig dessutom är en politisk markering i protest mot Israels olagliga ockupation av Palestina.

Men nu var det ju av religiösa orsaker dessa plag burits, inte av klimatorsaker eller politiska ställningstaganden i protest mot israels ockupation. Därför anser jag att kvinnorna istället skulle behöva lite feminism och hjälp att komma ifrån det manliga religiösa förtrycket istället för slöjsolidaritet och därmed kunna bli riktigt fria kvinnor.

Och i Aftonbladet undrar en kritiker vad ni håller på med. Jag funderar högt. Om Svenska kvinnor i extremt religiösa länder förväntas bära slöja där i respekt för denna kultur, är det då rimligt att ni kvinnor i Sverige av respekt för de som vill känna att de bor i Sverige tar av er slöjan i Sverige? Är det en rimlig balans?

Jag känner muslimska män. Jo. Jag har träffat och t.o.m. råkat få bo tillsammans med en hel rad av särledes korkade muslimska män från Marocko och det glädjer mig idag att jag fått kännedom om att kvinnorna där har fått en fin hjälporganisation för att undkomma dem. Den heter Oumelbaine. Det finns en liknande bra organisation i Sverige för er förtryckta kvinnor. Kvinnojouren heter den.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Jag slutar med ett engelskt citat från Buddha trots att de flesta svenska buddhister märkligt nog uppvisar liten förståelse av denne vakne individ.

Do not go by revelation;
Do not go by tradition;
Do not go by hearsay;
Do not go on the authority of sacred texts;
Do not go on the grounds of pure logic;
Do not go by a view that seems rational;
Do not go by reflecting on mere appearances;
Do not go along with a considered view because you agree with it;
Do not go along on the grounds that the person is competent;
Do not go along because ”the recluse is our teacher.”
Kalamas, when you yourselves know: These things are unwholesome, these things are blameworthy; these things are censured by the wise; and when undertaken and observed, these things lead to harm and ill, abandon them…
Kalamas, when you know for yourselves: These are wholesome; these things are not blameworthy; these things are praised by the wise; undertaken and observed, these things lead to benefit and happiness, having undertaken them, abide in them.

 

Mer artiklar:
NWT – Otäck baksida av slöjuppropet

 

 

7 reaktioner till “Stödj kvinnorna och barnen – Ta av er både religion och slöja

 1. Kanske männen också bör överväga att gå ifrån sina religioner?
  Det räcker nämligen inte att vara musse enbart längre, det gäller att vara rätt slags musse…
  ..annars kan man få en kula i huvudet… (varning för verkligheten från extremister… som sannolikt sponsras av USA och Sveriges regeringar)

 2. Du skrev nånstans Martin att jag kunde fråga kvinnor varför de bär slöja. En god idé men är det verkligen etiskt riktigt eller tillåtet att göra en undersökning på eget initiativ och publicera svaren här på sidan utan att be kvinnorna om tillstånd? Iofs när jag tänker på det sprang ju Anna Bäsen runt och lät sig undersökas och rådgivas av olika alternativterapeuter och publicerade det sedan utan att be om lov. Dessutom ville hon påvisa att hon är helt frisk fastän allt annat talar för motsatsen. Framför allt är det tydligt att hennes mentala hälsa behöver få sig en rejäl kur!

  1. Publicerar du inga namn och inte ens frågar efter namn så är sannolikt chanserna något större för att du får ärliga svar och gör du inte det ser jag inget oetiskt alls i att du som kvinna undersöker saken helt utan filter.

   Meditation innan intervju är givetvis bra för då kan du ofta upptäcka oärliga svar som beror av viljan att skydda sekten genom att ljuga som finns inom vissa religiösa sekter.

   Anteckna gärna när du känner att svaret kanske inte var helt ärligt och om det berodde på rädsla eller dolt hat.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s