Borgarna har sålt ut välfärden – Är Löfvens uppgift att krascha Sverige 2015?

Borgarna har sålt ut välfärden. Det vet vi alla, även borgarna. Det har vi alla sett och upplevt på olika sätt.

”Fredrik Reinfeldt, möt mig i debatt om Sveriges vägval” säger Löfven enligt en artikel i DN.

Nu vill Löfven ha tillbaka välfärden säger han, men det han inte verkar förstå är att Socialdemokratin inte gjort det nödvändiga valet i EU-frågan.

EU är ett projekt som medför frihandel mellan länderna som ingår. Det innebör att om Löfven ska köpa tillbaka de statliga företagen med höjda skatter kommer företagen att fly landet eftersom de annars blir utkonkurrerade av företag i EU med lägre skatter.

De enda fyra partierna jag känner till som är byxade att överta ledningen av Sverige och för en mer traditionell socialdemokratisk politik är därför endast Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Gröna partiet och Vetenskapliga partiet.

Givetvis är jag glad om jag skulle ha fel, men logiken är i dagsläget entydig. Känslomässiga artiklar som den ovan kommer givetvis lura en hel del väljare, men bäste Löfven, du kommer sitta med svarte Petter efter valet och kraschen blir oundviklig så länge Sverige inte lämnar EU INNAN den politik du förespråkar aktiveras.

Och tyvärr ser det ut som om du kommer vinna, kanske är det rentutav planerat av borgarna medvetet eftersom slakten av välfärden nu är över och folk är trötta på den fattigdom som nu delas mellan de som tidigare åtnjöt en rimligare välfärd, men som jag visat dig kommer det bli än värre efter att du tillträtt som statsminister, Löfven.

2015 kraschar du sannolikt företagandet i landet, Löfven.

Så om inte EU-negativa partier vinner hoppas jag innerligen att den ödmjuke Fredrik Reinfeldt vinner valet (även om han tycks göra sitt bästa att reta upp folk genom att utnämna extremreligiösa ministrar) för ren svält är ändå bättre än en säker död.

Men samtidigt. Om det skulle bli så att borgarna vinner kommer slakten av skolan fortsätta, där lärarna ges högre löner till synes helt utan att de lyckats prestera de år som varit. Vad en duktig lärare är verkar inte bli uppmätt eller villkora lönehöjningarna heller. Ytterst märkligt.

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s