En efter en får sumprunkarna upp takten

Sakta börjar partiskutorna rulla än hit och än dit inför valet 2014. Den ene sumprunkaren efter den andra börjar nu få upp takten. Väljarna, måste inte enbart hållas vid liv men nya väljare måste fångas in och dela plats med den redan infångade väljaren och då måste partiskutorna rulla så att sumpen fylls med friskt syre.

Tekniken är den samma val efter val, fångst efter fångst. Säg vad väljarna vill höra, men absolut inte sanningen om hur det verkligen ligger till!

Säg orden som klingar förföriskt och fånga sedan väljaren med nätet och ner i sumpen med dem!

Alliansen ska nu retoriskt utmålas som en trött regering som skapat ett kallare samhälle och misslyckats med jobben och skolan.

Djupare än så behöver man inte gå för att fånga väljaren, anser sumprunkarna. De alltför kalla väljarna blir kvar i en annan sump och de som blivit spralliga och varma och flytt ur en annan sump fångar vi in.

Trötthet kan den vanlige väljaren förstå. Att jobba åtta år i streck är jobbigt och då byter vi tillbaka från blått till rött. Logiskt för vem som helst. ungefär som att byta trötta tändstift på bilen.

Frågan om jobben ska givetvis inte analyseras djupare heller. Hur ”Socialdemokraterna” ska lyckas med att ”skapa jobb” behöver vi inte gå in djupare på, Varken arbetstidsförkortning eller ifrågasatt medlemskap i EU är av intresse, rentutav en farlig fråga som kan få väljaren att fly till Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet.

Och så kommer det bevingade ordet ”tillväxt” som ingen väljare i sumpen eller någon sumprunkare helt verkar förstå, sannolikt pga. lägre intelligens. Vetenskapsmän vet vad det är. Det kallas för den exponentiella funktionen.

Vetenskapsmän vet hur tokiga siffror det kan bli när man använder denna funktion och vilka tokigheter det kan leda till. Vi känner också till sumprunkarnas och väljarnas oförmåga att förstå den. Det är därför de fortfarande använder ordet som något attraktivt, något religiöst och magiskt.

Men så är det när man är sumprunkare. Det handlar om att runka sumpen. Det handlar inte om logik eller att förstå eller att lära väljaren att tänka rätt.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “En efter en får sumprunkarna upp takten

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s