Jordens befolkning måste begränsas – Vad skulle Trotsky gjort?

I SvD skriver debattörerna Lars A Boisen och Karl-Erik Norrman att Jordens befolkning måste begränsas.

För mig har det blivit en ganska oomkullrunkelig sanning eftersom inga andra bevis tycks existera och i denna video påstår en matematikprofessor exakt samma sak och han bevisar matematiskt att det sannolikt är vår oförmåga att till fullo förstå den exponentiella funktionen som är grundproblemet. För skulle vi förstå skulle defacto agera.

Men om folket inte kan eller vill förstå bör vi då ens ställa frågan frågar jag mig?

De flesta saker som politiker sysslar med för att ragga röster fungerar defacto inte. Ex. En starkare arbetsrätt och få bort vinster i välfärden är givetvis möjligt om Socialdemokraterna skapar en regering som samarbetar med Vänsterpartiet, MEN det löser faktiskt INTE ekvationen.

Oförsonliga bråk mellan republikaner och demokrater, löser faktiskt INTE heller ekvationen.

Direktdemokrater som bevisligen inte kan eller vill förstå saker på djupet och gapar efter makten när de vanliga politikerna inte löser ekvationen kommer givetvis inte heller lösa ekvationen som måste lösas.

Och eftersom jag tittar läser igenom olika citat av olika kända personer tar jag nu ett passande citat från Leon Trotsky om detta demokratiska dilemma:

”There is a limit to the application of democratic methods. You can inquire of all the passengers as to what type of car they like to ride in, but it is impossible to question them as to whether to apply the brakes when the train is at full speed and accident threatens.”
/Leon Trotsky

Det är därför jag startat Vetenskapliga partiet som är för direktdemokrati, dock inte utan deliberativ saklig vetenskaplig diskurs innan voteringarna. Jag såg nämligen ingen annan utväg. Diskursen måste bli intelligent. Välkomna in pojkar! Vi löser ekvationen på ett vetenskapligt och humanistiskt vis.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Tillräckligt med skolmat i skolan är kanske en del av lösningen, men inte utan kvalitet på den genetiska koden hos eleverna så att de kan förstå den exponentiella funktionen och inte hänger sig åt blind galen sekteristisk religion.

PS2. Jag undrar när Birger Schlaug ska kravla sig ur sin kravla sig ur den där förbannade havskajaken han befinner sig i och åtminstone nämna att Vetenskapliga partiet faktiskt finns?

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s