Vetenskapsmän har ofta en bra humanistisk människosyn och oftast mer intellekt än politiker

Per Ankersjö tycker i sin artikel på newsmill att jorden inte kommer att gå under på grund av överbefolkning. Det har nog ingen modern forskare påstått. Det forskarna verkar mer rörande eniga om när de tittar på de extrema folkmord och de utrotade arter som ständigt försvinner kopplar de detta till moderna arkeologiska fakta om civilisationers tidigare uppgång och fall. Biologer tittar på arter som försvinner i spåren av mänskliga folkmord. Arkeologer undersöker civilisationer som försvunnit och finner ofta spår av kannibalism i slutskedet.

Detta skall inte ses som unken och gammal skrämselpropaganda likt kristna använt mot homosexuella och mot kondomanvändning helt utan vetenskapligt underlag. Nej. Detta är det vetenskapsmännen ser i världen idag. Vi ser populationer som överskrider gränserna och som idag får uppleva, på ett ganska brutalt vis, vad det innebär, ibland medelst machete såsom i Rwanda. Inget man förväntar sig i Södermalm precis, men med den exponentiella funktionens logik givetvis fullt möjlig även där om populationen når extremreligiösa nivåer. Homosexualitet ter sig i sammanhanget både mycket naturligt och väldigt humant.

Om det fanns populationsalarmister på Påskön, innan deras civilisations bittra slut, fick de säkert i generation efter generation alltid äta upp sina ord då deras tillväxt och mänsklig uppfinningsrikedom sannolikt i flera generationer ytterligare klarade av att på olika vis överleva med fler och fler människor, men en dag var gränsen nådd i vad som gick att åstadkomma och populationen sjönk då sannolikt drastisk på helt vanligt Rwanda-manér.

Matproduktionen vi har idag baserar sig på en rik olje– och fosfortillgång, tillgångar som anses begränsade av många experter. Ingen verkar idag heller spara för sju svåra år som skulle kunna komma efter ett gigantiskt vulkanutbrott eller meteoritnedslag.

Genom en retorisk fint som kallas ”guilt by association” tar politikern Per Ankersjö till ”den före detta sydkoreanska militärdiktaturens befolkningskontroll” som något negativt. Det är ungefär samma sak som att säga att vegetarisk mat är dåligt för oss eftersom Hitler var vegetarian.

Huruvida jordens befolkning kommer öka eller minska vet vi inte. Visserligen finns det länder där ekonomin växer och inkomsterna ökar där familjer skaffar färre barn och där de investerar i en bättre levnadsstandard, men så finns det andra exempel också, ex. USA där landsbygden i helt vanligt religiöst beteende fortsätter med barnavlandet.

Om städernas medvetna medborgare likt du skaffar två barn och krymper sakta säger det inget om hur ökningen av ex. islamister kommer se ut efter några generationers svenskt generöst flerbarnstillägg. De kan kanske snart vara i majoritet såsom de muslimska kosovoalbarnerna blev i Kosovo innan kriget och folkmordet bröt ut.

Det är nog inte alltför många som önskar livet ur de miljardtals människor som kommer att födas och alla vill säkert hjälpa de länder som fortfarande är fattiga att utvecklas men många forskare som räknar på saken är idag tveksamma till att fortsatt global välståndsökning är att föredra.

En gamal osanning kan snart vara sanning. Den som inte är med och stämmer i bäcken kan i själva verket vara medskyldig fler stora folkmord och utrotade arter. Att vara medskyldig till familjeplanering ter sig aningen mer humant och politiskt korrekt anser jag.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Annonserna nedan finansierar partiets vackra publicering som levereras av det utmärkta publiceringsverktyget från WordPress.com

Andra bloggare om saken:
Vi behöver färre människor på jorden – Artikel av Anders Wijkman mfl.
Bashflak – Överbefolkningen

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s