Svenska kyrkan på väg att dö

Svenska kyrkan på väg att dö. Tack gode Gud för det. Vi har haft upplysning en bra stund nu och jag anser inte att vi behöver några lastgamla fantasier längre.

I sin artikel En modern inkvisition i ärkebiskopsvalets spår?” spekulerar Jonas Svensson från Linnéuniversitetet om Svenska kyrkan att:

”En idéburen organisation som är beroende av medlemmars bredvillighet att finansiera verksamheten genom medlemsavgifter gör nog bäst i att synkronisera sina officiella idéer med medlemmarnas. Fortfarande är medlemsavgiften dold bland en mängd andra siffror i inkomstdekarationen, men det är nog bara en tidsfråga innan fler upptäcker att det i många fall är en ganska ansenlig summa man betalar årligen.”

Folk går ur Svenska kyrkan mer och mer och det är alldeles förträffligt. I en sista dödsryckning verkar nu Svenska kyrkan i panik vilja strömlinjeforma kyrkan så den kan accepteras av gemene man så att de betalar sin skatt till kyrkan även om de inte är kristna.

Tendensen är förträfflig och bådar gott inför framtiden. Det verkar alltså som om folk börjar använda hjärnan mer och mer. Vi går mot upplysning. Hoppas det smittar av sig på andra extrema sekter också så vi slipper repatriera eller tvångsterilisera dem för att rädda framtidens generationer från en ny medeltid.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s