Att gnälla på politikeradel som övervakar folket är lönlöst.

Bloggaren Nora4U skriver om FN som gör bort sig igen och det handlar om övervakning.

Jag ger dig rätt, Nora. Att gnälla på politikeradel och säkerhetstjänster som övervakar folket är lönlöst.

Nora kommenterar att flera länder skriver en FN-resolution mot telefonavlyssning och anser att man bör skicka dessa länders representanter på militär säkerhetsutbildning.

Min kommentar på detta spektakel är att detta måste vara ett spel för galleriet, dvs. att folket, kanske även vanliga mindre mentalt bemedlade i partierna, ska tro att eliterna inom partierna försöker göra något åt saken.

Om det är nödvändigt att signalspana generellt mot civilbefolkningen för att försvara demokratin i världens länder vet jag inte om jag ska hålla med om. Det kan i själva verket hota demokratins utveckling om ut ifall ett land tagits över genom statsministermord och massmord av poliser som ev. planerar ett återtagande av demokratin där den skyldige kan bli dömd såsom sig bör i en demokrati där alla skall dömas efter samma måttstock och inga gräddfiler skall finnas. …ja, om man nu ska kunna kalla det ”demokrati”.

Och eftersom intelligenta och eventuellt korrupta ministrar inte använder privata mobiltelefoner eller mail när de begår sina brott mot demokratin är det alltså gemene man som övervakas helt utan rimlig eller demokratisk anledning och inte alls de som borde övervakas i demokratins tjänst som blir övervakade ordentligt.

Jag tycker personligen inte att vare sig Vänsterpartiet eller Alliansen är de som är för demokratisk utveckling heller, ej heller de andra riksdagspartierna tyvärr, ej heller andra tafatta och mentalt handikappade försök är det. Nej. Till skillnad från det mesta där ute anser jag att endast Vetenskapliga partiet är bäst på demokratiutveckling.

För jag vet att vi övervakats länge på olika vis. Allt övervakas. Man behöver inte direkt vara raketingenjör för att förstå vad som sker. Den som vill kunna kommunicera privat måste alltså bygga en ”dedicated trusted computer voting device” för att både kommunicera säkert och ev. bidra till en framtida demokratisk utveckling. Då blir integritet och demokrati möjlig på internet igen.

Tills dess får man vackert svinga sin salami i helikoptervarv på youtube för att göra liknelsen lite lustig, men jag ger dig rätt, Nora. Att gnälla på politikeradel och säkerhetstjänster som övervakar folket är lönlöst. Folket måste självt se till att ta tillbaka sin integritet, om de nu vill ha den, och då hjälper det inte med att rösta på Piratpartiet, även om vill gulla med Snowden och även om de vinner en majoriteseger trots att Piratpartiet med envishet väljer att inte valsamverka. Nej. De kan ändå inte kan stoppa signalspaning från mördarstater. Det är altså att kasta bort sin röst idag att rösta på Piratpartiet eftersom de inte kan lösa problemet, dessutom valsamverkar de inte mot 4% så chansen att de ens kommer in är givetvis minimal.

Nej. Man måste alltså bygga en ”dedicated trusted computer voting device” eller liknande om man menar allvar med integritet och verklig demokrati, dvs. direktdemokrati med mentalt fullgoda individer vid kontrollerna, dvs. den plan vi har i Vetenskapliga partiet.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Relevanta tidningsartiklar om detta ämne:
Reinfeldt pressas att agera mot USA, Expressen 26 oktober 2013
FN-markering mot avlyssning på gång, GP 26 oktober 2013
Säkerhetstjänsten NSA:s hemsida nere, Expressen 26 oktober 2013
De länderna ska NSA ha avlyssnat, Aftonbladet 26 oktober 2013
Digital övervakning biter inte på Indiens premiärminister, DN 25 oktober 2013
Hemligt? Känt i över 25 år, Norah4you 28 juni 2013
FN-markering mot avlyssning på gång, GP 26 oktober 2013

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s