Lena Andersson – Kyrkans förklädda kontrolltaktik

Hejsan Lena Andersson!

I din artikel om att Kyrkans ödmjukhet är förklädd kunskapsfientlighet har du många bra poänger och jag vill ta det ett steg längre.

Enligt de flesta religiösa är definitionen på Gud ungefär det som beskrivs i Wikipedia.

Efter meditation blev jag plötsligt ett med Gud, men definitionen efter min upplevelse blev en helt annan än Wikipedias definition av Gud. Svaret blev enhet, ren kärlek och sanning. Jag fick också insikten att upplevelsen av Gud hos outbildade kan överdrivas till att bli den definition vi ser i Wikipedia.

Man finner ren kärlek i viss mån hos figuren Jesus, kanske tom. enhet i viss mån. Sanning finner man hos Buddha i viss mån.

Men jag anser att det är dogmatismen inom religionerna som förhindrar att vi alla blir en enhet i ren kärlek. Dogmatismen förhindrar att vi verkligen söker sanningen tillsammans.

Vetenskapen attackeras ibland som om den är ytterligare en religion, med rätta, för inom den vetenskapliga rörelsen existerar ofta samma dogmatism hos massvis med individer som inom religionerna.

Så det är givetvis allas vår uppgift att få bort dogmatismen överrallt, men då är det givetvis ute med religionen och den kontrollerande dogmatismen helt, nästa gås som kommer plockas efter det blir givetvis ideologierna.

Så när du, Lena, med retoriska trix kallas svartvit, fyrkantig, tondöv, existentiellt omogen och dum är dessa individer inte alls deliberativa utan de är individer som försöker attackera och kontrollera dig och ev. skrämmas och de är givetvis inte i enhet med Gud, men de kontrolleras av rädsla för sanningen och därmed rädslan för sanningen, enligt min egen definition, och de kämpar dörför emot enhet, ren kärlek och sanning.

Dessa individer vill att begreppet Gud ska vara större än våra egna föreställningar och de vill bestämma vad Gud är åt oss. Din strävan efter klarhet är en tydlig strävan efter sanningen och de ogillar att du tar den vägen för då förlorar de makten över dig.

Dessa individer har gjort sig till ett slags medium som ska tolka vad Gud vill med dig istället för att du ska undersöka och lyssna själv innan du har åsikter om vad Gud verkligen vill.

Jag är helt enig med dig, Lena. Det är när du faktiskt tar dig an att på olika sätt undersöka frågorna i stället för att bara upprepa dem du närmar dig sanningen, Lena. Fortsätt med det!

Jag är enig med dig om att Kyrkan dras med ett kunskapsfientligt arv förklätt till ödmjukhet och att det befästs varje gång prästerna inpräntar hur liten människan är i egen falsk anspråkslöshet.

Anledningen är sannolikt kontrollbehov som kommer av rädlsa. Du måste komma ihåg att kyrkan är en födkrok för dessa präster och att denna förminskning av människan ger dem kontrollen över dem vilket i sin tur är deras födkrok. Du måste förstå att kyrkor är likt privata företag.

Samma präster, som fått människor att känna sig små och ödmjuka (dvs. mjuka i anspråkslöshet inför det öde som prästen ska kontrollera), räds sedan inte att placera sig själva på pedistal i färgrann utstyrsel, bygga pråliga kyrkor, köra fin bil och ha fint hus och sedan predika om den enkelt klädde Jesus som läkte människor, tvättade sina lärjungars fötter och delade brödet lika med dem.

Hur vore det med människor vid rodret som lever som de lär?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Annonserna nedan finansierar partiets vackra publicering som levereras av WordPress.com

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s