Birger Schlaug och Jonas Sjöstedt – Nästan mest rätt men ändå inte rätt nog

Miljöpartiet blir alltmer ideologiskt lealöst skriver det före detta språkröret Birger Schlaug i Göteborgsposten.

Vi är många – gröna, socialliberala och konservativa – som anser att kapitalismen numera blivit alltför kreativ till och med för sitt eget bästa. Vi är många som tröttnat på snabba, och som det tycks ogenomtänkta, ideologiskt betingade privatiseringar och ständigt ökande ekonomiska klyftor mellan människor. Vi är många som tycker att det nu gått för långt, som är övertygade om att vi gemensamt och ansvarsfullt behöver göra ett ärofyllt återtåg till sans och måtta.

I en artikel i Aftonbladet som heter Därför är V bättre än MP, skriver Birger Schlaug:

När Vänsterpartiet nu inleder sin kongress kommer Jonas Sjöstedt inte bara att tala till de gamla vanliga vänsterpartisterna. Han kommer att tala till alla oss som anser att det får vara nog nu. Att det gått för långt. Att moderaterna och dess närstående tanke­smedjor lyckats förflytta mitten av svensk politik så långt ut till höger att samhället krackelerar.

…och det är visserligen Vetenskapliga partiet enigt i… för det har stöd i Vetenskapliga undersökningar att människor är mer lyckliga i mer jämlika samhällen.

…och Birger Schlaug har på så vis löst två tredjedelar av ekvationen, den om fördelningspolitiken, och även kortsiktigt till fördel för miljön, eftersom Vänsterpartiet i många avseenden är bättre för miljön än Miljöpartiet, det är idag ett klart faktum, men självste Birger schlaug har tyvärr inte kommit ihåg det Birger Schlaug själv poängterat på sin egna blogg, nämligen tillväxten.

För mig veterligen löser inget parti i dag ekvationen utom Vetenskapliga partiet. Varken Vänsterpartiet, eller något annat ”miljöparti”, inkl. Miljöpartiet eller utbrytarpartiet Gröna partiet, löser defacto ekvationen. För att lösa ekvationen måste man nämligen lyssna på arkeologer, lantbruksfakta, biologer och matematiker.

* Lättförståeliga fakta: ”The Impossible Hamster” berättar snabbt och lätt vad tillväxt är och varför något som växer tillslut bör stabilisera sig på en balanserad nivå.
* Arkeologiska fakta: ”Jared Diamond – Easter Island’s End” berättar om förstörelsen av en hel ö genom överpopulation och användandet av för mycket resurser.
* Matematiska fakta: ”Al Bartlett – The Most Important Video You Will Ever See” berättar om tillväxt och vad ordet verkligen betyder i olika exempel och han berättar om de val som måste göras.
* Lantbruksfakta: ”Julian Cribb – The Coming Famine” berättar om lantbrukets tillstånd i världen och varnar för en kommande svält.

Inte bara det. Man måste visserligen förstå, precis som Birger helt tydligt har gjort, men sedan måste man faktiskt också komma ihåg att göra fullständigt rätt och inte en tredjedel fel.

Två rätt av tre på uppgiften leder med matematisk oomkullrunkelig logik fortfarande nämligen till katastrof. För att ta en passande metafor leder det till det samma miljökatastrof som Sovjetunionen skapade. Det leder till Aralsjöns öken. Man måste alltså ha tre av tre rätt för att lösa uppgiften på rätt sätt.

Men, vem vet, kanske Jonas Sjöstedt och Birger Schlaug redan har en hemlig plan som kommer stoppa populationstillväxten i Sverige och världen och skapa nedväxt som gör att vi kommer i balans med naturen? Ett osmaklig lösning, men kanske hade ni tänkt att HIV ska skapa nedväxten såsom nästan sker i Swaziland eller hur hade ni tänkt er?

Skämt åt sido. Löser ni ekvationen är jag strax med i Vänsterpartiet för då håller ekvationen långsiktigt.

Gör ni inte det kommer jag skademinimera med en proteströst på det parti som vill upp med en spärr mot det symptom som orsakats av just extrem-religiös tillväxt, detta helt enkelt för att en sådan proteströst kommer lösa ekvationen bättre än flerbarnstillägg till extremreligiösa notoriska barnavlare.

Och har jag fel så får ni gärna bevisa den saken med hållbara bevis. Välkomna!

MVH
Martin Gustavsson
Permanent spärrvakt
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Birger Schlaug och Jonas Sjöstedt – Nästan mest rätt men ändå inte rätt nog

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s