En vetenskaplig, samtalande partiledardebatt skapar bättre politik

Det är fler än Birger Schlaug som går vänsterut. När partierna går högerut går lämmeltåget till Vänsterpartiet, men hjälper det egentligen?.

Jag har tidigare skivit om Birger Schlaug som gillar Jonas Sjöstedt mer än Miljöpartiet. Nu går även Bjärn Fries från Socialdemokraterna till Vänsterpartiet. Läs mer om detta här: AB. DN. SvD.

Vill man se hur det egentligen står till med Sverige och politikerna kan man ex. läsa Dagens nyheter som skriver om valårets första rond. Jag beskyller ingen politiker personligen, även om min kritik kommer svida i skinnet på många politiker, men jag tror det finns några anledningar att det är som det är. Det handlar nämligen inte om att resonera idag, det handlar om blind ideologi som likt religioner styr de olika partiledarna och därmed också givetvis partiledardebatten.

Det handlar alltså inte om att försöka förstå saker på djupet innan man har åsikter om dem. Det handlar inte om att övertyga med bevis. Det handlar helt enkelt om att synas, famstå som ledare, spotta upp sig och misstänkligöra den andra sidan och sedan få sitta vid köttgrytorna efter nästa val.

Det handlar om att få representera olika kortsiktiga intressegrupper, vare sig det gäller dagens förfördelade pensionärer, elever eller vårdtagare eller att i smyg representera de EU-positiva som idag har fickorna fyllda med pengar.

Varje partis medlemmar beslutar nämligen om en politik för kommande val genom kongresser. Partiernas fastfrusna åsikter som frusit fast genom ideologi, genom repeterade osanningar och genom grupptryck styr sedan vägvalen för partiledarna i debatterna. Det är sorgligt, men det är sant.

Sverige styrs inte på ett vetenskapligt sätt och i partiledardebatten blir det tragikomiskt tydligt. Sedan undrar politikerna varför människor föraktar dem. Det är klart som korvspad att politikerföraktet ökar då politikerna defacto inte gör det som förväntas av dem, nämligen diskuterar saker på djupet.

Vad folket givetvis vill ha är en styrning av Sverige som inte enbart kortsiktigt tillfredställer olika kortsiktiga intressegrupper. Folket vill ha en enhetlig politik som styr landet intelligent och rättvist som fattar beslut som baserar sig på vetenskap, inte ideologi, och som leder till maximal lycka för alla och även för kommande generationer.

I partiledardebatten spelas idag billig tom retorik upp för att fånga olika väljargrupper. Man kan fråga sig som rumpnissarna -”Varför gör ni på detta viset?” Saknar ni politiker intelligens för ett djupare samtal? Kanske det, men jag tror ändå att det är partistrukturen som är felaktig och att denna struktur skapat detta.

För att bara exemplifiera ur partiledardebatten, för att göra min kritik konkret och tydlig, kan vi ta frågan om krogmoms som helt tydligt ska locka väljare som gillar att äta ute, samt locka restaurangägare och de som arbetar i resturang. Faktum är att problemet som alla dessa människor står inför, oavsett momsnivå, inte förändras märkbart genom krogmomsen.

Momsen är nämligen samma för alla i restaurnagbranchen. Restauranger som har gott rykte får mer gäster. Servitörer som är service-minded får mer dricks. Länder som har lägre krogmoms får något mer uteliv, men då ökar givetvis också antalet restauranger på samma sätt.

Långsiktigt är frågan alltså en helt annan. Gynnas Sverige och svenskarna av en låg krogmoms långsiktigt? Gynnas framtidens generationer av det? Blir vi lyckligare av det? Kan vi göra något helt annat som ökar lyckan hos de som befinner sig på krogen mycket? DET är givetvis frågorna vi ska diskutera och givetvis också undersöka på djupet om samtalet ska bli intressant.

Skulle det bli bättre i svensk politik med direktdemokrati med avseende på detta? Nej. Det tror jag inte. Inte om det blir en diskurs som styrs av kortsiktiga egenintressen där inget djupare samtal finns, inte om det styrs av en media med intressenter som styr debatten indirekt. Nej. Det vi behöver är människor som kan tänka långsiktigt och kan resonera för allas väl i samhället och inte luras av dumgirig kortsiktighet.

Mellan sådana hederliga intelligenta individer med känsla uppstår det efter hand enighet och då behövs ingen direktdemokrati förutom i de frågor där vägval måste tas på ren känsla. Det vi behöver är alltså människor med både hjärta och hjärna som samtalar på rätt sätt.

Och det är därför Vetenskapliga partiet behövs i Sveriges riksdag och det är därför jag är ihärdig med att påminna er alla om den saken, för det handlar faktiskt om framtidens generationer. Det handlar defacto bevisligen om vår civilisations överlevnad.

Nej. Det är ingen åsikt. Det baserar sig på arkeologiska undersökningar, matematik, biologers rapporter och jordbruksfakta:

* Lättförståeliga fakta: ”The Impossible Hamster” berättar snabbt och lätt vad tillväxt är och varför något som växer tillslut bör stabilisera sig på en balanserad nivå.
* Arkeologiska fakta: ”Jared Diamond – Easter Island’s End” berättar om förstörelsen av en hel ö genom överpopulation och användandet av för mycket resurser.
* Matematiska fakta: ”Al Bartlett – The Most Important Video You Will Ever See” berättar om tillväxt och vad ordet verkligen betyder i olika exempel och han berättar om de val som måste göras.
* Lantbruksfakta: ”Julian Cribb – The Coming Famine” berättar om lantbrukets tillstånd i världen och varnar för en kommande svält.

Så använd era hjärtan och era hjärnor nu, om ni har några, för jag behöver er hjälp att rädda framtidens generationer från de politiker som idag uppenbarligen inte är byxade för den uppgiften!

Hur kan du som politiker hjälpa? – Om du är politiker försök få ditt parti mer vetenskapligt! Berätta om Vetenskapliga partiet för dina kollegor, eller bjud in mig med en majoritet av era partimedlemmar att leda ert parti Vetenskapligt! Då kan jag kasta ut de som idag inte har hjärna eller hjärta nog att medverka för framtidens generationers väl. Hur många som blir kvar i partiet vet jag inte, men de som underkastar sig och följer en vetenskaplig inriktning får givetvis vara kvar.

Hur kan du som vanlig medborgare hjälpa? – Om du är vanlig medborgare så gilla oss på Facebook och skriv ”Vetenskapliga partiet” på en tom valsedel i valet! Om du har en väl fungerande hjärna och ett väl fungerande hjärta och är villig att jobba för partiet och kanske sitta i riksdagen, ansök då om medlemskap! Vet du att du saknar hjärna men har ett hjärta av gult, acceptera faktum, men stödj oss då i alla fall! Vi behöver dig också! Har man ett gott hjärta kan man bidra med mycket och i det samhälle vi skapar gynnas även du och framtidens barn.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s