Avrättning med giljotin är kanske mest humanism?

USA-delstater överväger avrättningar med gevärseld skriver DN.

Jag vill upplysa om att en människa som fått dödsstraff dör snabbare och humanare i giljotinen, såsom partiet Giljotinera Kvickt förespråkar, men det kanske påminner för många om historien om vad som kan ske med de som idag förtrycker folket och steg för steg tar demokratin ifrån oss och givetvis inte heller vill öka inslagen av deliberativ vetenskaplig direktdemokrati, likt den folket inrättade vid Franska revolutionen?

Vi är inte emot dödstraff av politiker, om folket vill ha det, och ser det mer som dödshjälp sk. Eutanasi. Saken är den att livslång inlåsning, med låg standard och dålig mat, också kan anses inhumant och som ett värre straff för många människor, samt speciellt att de som vill dö, istället för att leva i mer jämlikhet med folket, rimligen borde få göra det.

… och för att skoja till det lite när det är så allvarsamt, tänk att bli tvingad som miljöpolitiker att använda en sådan här slips som Birger Schlaug helt tydligt helt ofrivilligt tvingades bära. Det är inte människovärdigt! Den som tvingade honom borde givetvis ha dödsstraff. Vill Schlaug ha dödshjälp, nu när det ev. känns jobbigt, ska han givetvis få det. :-)

…och om kungen plötsligt inser att djurrättsaktivisterna har rätt om pälsbeklädnad så ska kungen i skam för sin pälsmössa givetvis också kunna tilldelas dödshjälp. :-)

Dessutom kan man resonera kring hur många barn man kan rädda med samma resurser som de som går åt till en livstidsfånge, eller till en politiker i Sveriges riksdag som de facto förstör för framtidens generationer? Här har vi det s.k. ”spårvagnsproblemet”. Giljotinering kan vara moraliskt försvarbart om man ser det så.

Och för den som vill fundera kring brott och straff lite djupare så kan jag rekommendera Dostojevskis Brott och straff.

Med vänlig hälsning

Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

3 reaktioner till “Avrättning med giljotin är kanske mest humanism?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s