Jag gråter när jag känner doften från urgammal skog

En dag besökte jag en second-hand-marknad där jag bor. Jag hittade ett fantastiskt fint smycke av bärnsten som jag köpte för femtio kronor. Eftersom jag känner till den enorma placeboeffekten av att bära stenar har jag med glädje lagt smycket i månljus och burit det varje dag för ökat emotionellt självförtroende och det har fungerat jättebra. Rent logiskt sett borde det inte fungera alls, men det är defacto så att det gör det. Det är inte en åsikt men ett faktum.

Men så idag hände det som ofta händer med naturen. Det går ”fel”. En flisa från den stora vackra stenen i mitt smycke bröts plötsligt av. Kanske var det en kombination av torr luft och flera stötar från omgivningen som kanske till slut fick det att ske?

Jag beslutade mig för att spara skärvan som lossnat och sätta eld på den. Jag har ju hört att bärnsten är förhårdnad kåda från urgammal skog och nu tänkte jag att det ska jag minsann testa att sätta eld på och se om det verkligan doftar kåda. För en sak är ju att få ”sanningen” presenterad, en annan att verkligen testa den.

Jodå. Den brann. Jag blåste kvickt ut flamman och doftade på den brända urgamla kådan och kände mig nästan lyrisk. Jodå. Denna myt var sann. Inte som någon slags osann ”mock-attack” på WTC (World Trade Center) där de skydliga redan varnat sina egna som utrymt skyskrapan och dansar iklädda arabisk utstyrsel för att ge palestinierna skulden.

Men åter till saken. Tänk att den här gamla kådan från ett jättegammalt träd från området i Östersjön nu plötsligt brann här i min hand. Helt fantastiskt. Jag kände en djup respekt för naturen samtidigt som jag kände sorg.

Jag började gråta. Jag kände mig helt maktlös. Som om jag gett upp totalt. Tårarna rann ner för mina kinder. Här har jag försökt upplysa er alla om vad som kommer ske med naturen och våra träd och våra barn i framtiden, men ni har inte förstått, eller så har ni inte lyssnat på mig.

Så jag öppnar en flaska vin med den hälsosama shiraz-druvan och häller upp ett glas.

Jo. Fast kanske har ni lyssnat på mig ändå, tänker jag. Kanske har ni inte lurats av mentalt mindre bemedlade politiker ur de andra partierna när de gör sitt bästa för att få sitta vid köttgrytorna nästa val med att ”skapa jobb” och ”tillväxt”? För kanske ni faktiskt bryr er om framtidens generationer och balans med naturen? Kanske kommer alla era röster ge en rungande vetenskaplig seger i valet?

Jag tänker sedan på Feministiskt Initiativ som i sin ilska över slipsbeklädda mäns självpåtagna överhöghet därför inte helt ser vad jag talar om. Sedan tänker jag på Piratpartiet som är förblindade av sin vilja att kunna ladda ner fritt på Internet, som om det verkligen har någon betydelse om vi samtidigt utplånar naturen. Sedan tänker jag på de stackars pensionärerna i Sveriges Pensionärers Intresseparti (SPI) som blivit av med en stor del av sin förväntade pension i detta EU-race mot den absoluta välvfärdsbottnen, dessa stackars pensionärer som inte heller ser det uppenbara.

Det uppenbara?

Jo. Innan man har åsikter måste man faktiskt förstå på djupet vad man egentligen talar om. Läs det igen! Innan man har åsikter måste man faktiskt förstå på djupet vad man egentligen talar om.

Jag är uppriktigt sagt trött på att repetera det, men nu torkar mina salta tårar och jag måste återigen ge det till er. Jag har inget annat val för det är nämligen det enda rätta att göra.

Jag häller upp en shot med honungsrom, honung som tack vare ekologiska odlingar fortfarande existerar enligt bibanken.se, trots att de flesta av er mentalt sovande gladeligen sätter i er genetiskt manipulerat och giftbesprutat och sedan helt oförstående klagar på cancer.

Nåväl. Jag låter honungens sötma döva min ångest för framtidens generationer lidande som defacto beror av majoritetens ignorans.

Ignorans betyder att man medelst ett mentalt medvetet eller omedvetet sovande ignorerar sanningen. För är det inte så att majoriteten måste betraktas som ignorant tills den dag majoriteten börjar göra rätt så vet jag inte helt vad majoriteten bör betraktas som.

Ska du fortsätta tillhöra den mentalt mindre bemedlade majoriteten eller ej?

Ska man tycka synd om majoriteten eller hur bör man förhålla sig till eländet?

Lär dig mer omöverbefolkningen via Jared Diamond och Påsköns öde där öns människor utrotade sin egen skog!
Lär dig mer om Al Bartlett’s föreläsnming om den exponentiella funktionen eller en modernare version av samma föreläsning!

Nej. Alkohol förändrar ingenting. Den leder blott till dehydrering och huvudvärk i allt för stora mängder. Sans och balans i allt! Flaskorna är igenkorkade. Nu tar jag en kopp grönt te.

Läs och meditera på vad jag sagt! Det är en direkt order!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Jag gråter när jag känner doften från urgammal skog

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s