Honduras – Ett katolskt ovetenskapligt katastrofområde

Jag läser i Forskning och framsteg om att Våldet ökar i Honduras:

Och vilket land är värst? Jo, Honduras med drygt 90 mord per 100 000 invånare och år.

Det gör mig nyfiken och vid närmare granskning hittar jag sannolikt orsaken via CIA: Roman Catholic 97%, Protestant 3%”. Ateism och vetenskaplighet verkar inte existera alls. Jag söker vidare och ser hur kvinnor kämpar för rätten att kunna ta ett dagen-efter-piller. De religiösa virrpannorna sitter helt tydligt vid makten och förtrycker kvinnornas rätt till familjeplanering. Resultatet är en demografi som är fullkomligt katastrofal. Här behövs helt klart mer feminism och mer vetenskaplighet och mindre religion.

De senaste tjugo åren verkar dock ändå kvinnorna ha tagit saken i egna händer så sakterliga för ökningen tycks ha avstannat. Kan det ha varit så att kvinnorna har börjat använda eller kräva preventivmedel trots de extremreligiösas motstånd? Fattigdomen som är ett resultat av religiös barnalstring är givetvis det som försvårar eftersom välfärden blir lägre och lägre för alla då allt fler måste dela på på de resurser som dessutom är på väg att sina. När befolkningen nått en alltför hög nivå behövs hjälp med gratis p-piller etc. utifrån. Något för Bill Gates att satsa på kanske?

Kristna har definitivt en bok att läsa av Sam Harris, här i en kort intervju på Youtube om sambandet mellan våld och religion, och där de skandinaviska länderna och Island tas  som ett exempel på fredliga ateistiska länder: Letter to a Christian Nation.

Hitchens: Why fight religion?

Vetenskapliga partiet. Det enda partiet som verkar för vetenskap på riktigt. Rösta vetenskapligt i valet! ;-)

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s