Är Vetandets värld en värdig källa vad gäller klimatfrågan?

I sökandet efter intelligenta människor valde jag att ladda ner vetandets världs olika reportage. Normalt sett bojkottar jag politiskt styrd censurskadad media, men anledningen var att jag ändå ville se om vetandets värld funnit någon högre intelligens inom svensk vetenskap någonstans eftersom jag anser att Sverige och världen behöver just detta inom politiken. Det är rentutav livsavgörande, anser jag med de fakta jag har vid handen.

Att Vetandets värld helt verkar ha köpt konceptet med att klimatförändringarna är skapade av människans koldioxid som orsakar en växthuseffekt förvånar mig inte. Sannolikt skulle de stängas ner av politikerna om det ställde allt för intelligenta frågor om den saken och även vetenskapsjournalister behöver ju en lön att leva på.

Men det glädjer mig att journalisterna ändå faktiskt sätter ljuset på frågan på ett ödmjukt sätt genom att fråga en kvinna i IPCC om man verkligen kan lita på rapporteringen. Svaret var inte särskilt betryggande och, enligt min egen mening, ett alltför säkert ovetenskapligt politiskt svar med en bestämd agenda.

Vidare kommer mer rapportering om sotets och vulkaners inverkan på klimatet in i bilden också. Jag är imponerad. Här syns verkligen en intention till vetenskaplighet.

Jag ska hjälpa Vetenskapsradions journalister med de frågor som de kanske inte fick ställa eller inte har kanske inte har sett än.

1. Bevisa att koldioxidhalten styr temperaturen på planeten! Titta på kurvor från lång tid tillbaka! Eller varför inte kolla närmare på klimatupplysningen? Det finns borrkärnor djupt ner i glaciärer som analyserats. Temperaturen tycks variera oberoende av koldioxidhalten. Det är i så fall ett bevis på raka motsatsen till vad majoriteten av dagens forskare påstår.

2. I ett reportage berättar en islänning om att vulkanisk aktivitet ökar med isens avsmältning. Det talas om champagne-effekt. Vi kan alltså förvänta oss stora utbrott i framtiden. Stora mängder stoft i atmosfären från vulkanutbrott är kända för att skapa kallare vintrar vilket alltså kommer kyla planeten om rapporten stämmer. Ta gärna upp effekten av ett utbrott från Yellowstone! En ny istid?

3. Ju varmare det blir desto mer ökar molnbildningen pga. ökad avdunstning från haven. Sådana moln är vita och reflekterar solljuset. Hur ställer sig vetenskapsmännen till detta faktum?

4. Aerosolbesprutning med olika metalloxider tycks idag användas för att fånga in och avge regn i olika kortsiktiga ekonomiska intressen, bla. att stoppa kraftiga oväder. Hur påverkar detta klimatet? Jag har nyligen sett i en klimatrapport att solinstrålningen numera är lägre än normalt. Jo, jag blev förbluffad. Kan detta bero på att en global aerosol-besprutning pågår?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s