Forskare varnar för lägre IQ i framtiden – Vetenskapliga partiet ser möjligheterna

Utvecklingspsykologen Helmuth Nyborg besvarar Expressen: Alla lider skada när journalister blandar ihop vetenskap och politik.

”Denna journalistiska behandling är intressant eftersom den ger sig på en vetenskaplig rapport som efter granskning (s k peer-review) offentliggjordes i en internationell facktidning. Det var denna rapport som låg till grund för min artikel i Dispatch International. Om de vetenskapliga observationerna i min artikel är korrekta, som jag menar att de är, borde den svenska allmänheten göras medvetna om dessa. Men det kommer inte att hända så länge Expressen och andra ledande svenska tidningar bara ser rasism och extremism i obekväma vetenskapliga rapporter.”

Jag tycker absolut att vi ska blanda ihop vetenskap och politik, även vad gäller invandringspolitiken, men jag tror tyvärr att Expressens skribenter och dagens riksdagspolitiker  har svårt att platsa i en sådan process, och det ska absolut inte ses som nedvärderande. Det är sannolikt bara en fråga om förmågan att kunna se samband tydligt, dvs. IQ, samt brist på vetenskaplig bildning.

Att bojkotta de andra partierna, Expressen, och andra liknande medier, ex. Aftonbladet, tills en viss nivå av vetenskaplighet är uppnådd, är därför essentiellt, anser jag.

Då kan vi skärpa respekten för det deliberativa samtalet som är essentiellt för en väl fungerande mer vetenskapligt lagd demokrati. Blir vi många som gör det kommer sannolikt en förändring att ske snabbt och det är där jag ser de reella möjligheterna. Makten ligger i vad du väljer att läsa, hur du tänker och hur du agerar. Makten är din så länge vi har yttrandefrihet och demokrati.

En film som driver med ämnet i fråga heter Idiocracy. (Fritt översatt: ”idiokrati”) Väl värd att se en lördagskväll så man kan skratta åt utmaningen.

We need not hide anything from Truth, for it never condemns us, but only wishes to help – Vernon Howard

Positivitet är resultatet av rätt mental aktivitet. ;-)
Vad vill du ha? Vad är motsatsen till Idiokrati? Geniokrati?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s