Dagens Atlantis ingen explosion utan en exponentiell funktion

Jag ser en film från BBC på Youtube. Den heter fritt översatt ”Atlantis – Slutet på en värld”. I filmen offrar de blint gudstroende religiösa tjurar och till slut människor för att blidka den fruktade Guden. Jag antar att den är baserad på arkeologiska utgrävningar.

På den tiden fanns inte vetenskapen, kunskapen om vulkaner fanns inte och man kan inte lasta dem för bristande intelligens pga. deras blinda tro.

Idag vet vi bättre. Vetenskapliga metoder och metodiker gör att vi vet ganska mycket mer om tingens ordning. Detta gör att vi kan analysera bättre och förutse framtiden bättre. Vi kan mäta och analysera.

Inga människo- eller djuroffer behöver göras för att skydda oss. Ingen huvudvätning behövs, skärandet i barns genitalier kan också upphöra, för vi vet att den afrikan som förmodligen uppfann det hela i en hallucination för tusentals år sedan förmodligen led av Schizofreni. I dag kan vi skapa en human gemensam vetenskaplig kultur tillsammans.

Vetenskapen är slutet på religionerna. Endast de som vill kontrollera mentalt mindre bemedlade eller de som är mentalt dyfunktionella eller de som känner rädsla för repressalier av sina kokobängo familjer lever kvar i religionerna. Det finns de som lever kvar i rädsla för moraliskt förfall också, men ser man till vilka länder idag som toppar i fredlighet så ser man att ateistiska länder verkar vara betydligt mer fredliga.

Men jag vill göra er uppmärksamma på att det idag finns det fler religioner än de vi först tänker på.
Det blinda dyrkandet av styrd media via ex. TVn eller styrda mediers censurerade bloggportaler. Yttermera har vi det blinda dyrkandet av kapitalet, dvs. Mammon och vi har ekonomers blinda dyrkande av tillväxt, dvs. exponentiell funktion som här beskrivs av matematikprofessor Al Bartlett.

Vad är ännu mer intressant är att vi har dyrkandet av politiska partier vars ledningar saknar förmåga att tänka vetenskapligt och långsiktigt och skapar kokobängo politik. De styrda köpta kokobängo medierna fokuserar på dessa scharlataner och eventuellt på de som tar till våldsamma metoder såsom våldsamma kommunister och våldsamma nasister och norska massmördare.

Ursäkta om jag använder benämningar som ogillas av er själva om ni brukar falla under dessa, men så beskriver kokobängo media med kärlek saken. Ni får inte själva deliberativt beskriva er själva och komma till tals på annat sätt i dessa styrda medier och skulle ni hövligt försöka blir ni ignorerade av styrd media, precis som vetenskapliga partiet inte blir uppmärksammade idag.

Dessa religiösa okunniga använder alla möjliga argument som efterliknar religion. Varav ett argument är vi har rätt för vi är fler. Sanningen för den som tänker i en halv sekund på saken är ju att en person kan ha rätt och alla andra kan ha fel. Så har det varit gång efter gång inom vetenskapen.

Skillnaden mellan vetenskap och religion i det här fallet är att sanningen brukar segra inom vetenskapen och nu talar jag definitivt inte om de vetenskapliga sekter såsom VoF som verkar uppstå ex. i ett beslöjat medicinskt kapitalistiskt religiöst intresse. Nej jag talar om riktig vetenskap. Jag talar om riktiga vetenskapsmän som söker sanningen.

Ett annat ofta använt argument ”Vi har rätt för vår bok är väldigt gammal” är inget ovanligt argument. Ett tredje brukar vara att en speciell helig man, en profet, var uppfylld av Gud.

Här har vi en av världens första vetenskapsmän i min mening. Citat av Siddhartha Gautama som jag anser är mycket viktigt, speciellt för religiösa som vill bli några snäpp intelligentare:

Gå inte på uppenbarelse;
Gå inte på tradition;
Gå inte på hörsägen;
Gå inte på auktoriteten av heliga texter;
Gå inte på en grund av ren logik;
Gå inte på  en uppfattning som verkar rationellt;
Gå inte på reflektioner om hur saker framstår;
Gå inte på ett övervägt synsätt för att du håller med om det;
Gå inte med på grund av att personen är kompetent;
Gå inte med eftersom ”eremiten är din lärare.”
Kalamas, när ni för er själva vet: Dessa saker är ohälsosamma; dessa saker är klandervärda; dessa saker är censurerade av de vise; och när åtagna och efterlevda, om dessa saker skapar ont och sjukdom, överge dem…
Kalamas, när ni för er själva vet: Dessa saker är hälsosamma; dessa saker är inte klandervärda; dessa saker är prisade av de vise; och när åtagna och efterlevda, om dessa saker leder till nytta och lycka, efter att ha åtagit sig dem, lyd dem.

Do not go by revelation;
Do not go by tradition;
Do not go by hearsay;
Do not go on the authority of sacred texts;
Do not go on the grounds of pure logic;
Do not go by a view that seems rational;
Do not go by reflecting on mere appearances;
Do not go along with a considered view because you agree with it;
Do not go along on the grounds that the person is competent;
Do not go along because ”the recluse is our teacher.”
Kalamas, when you yourselves know: These things are unwholesome, these things are blameworthy; these things are censured by the wise; and when undertaken and observed, these things lead to harm and ill, abandon them…
Kalamas, when you know for yourselves: These are wholesome; these things are not blameworthy; these things are praised by the wise; undertaken and observed, these things lead to benefit and happiness, having undertaken them, abide in them.

Och Nej, det här är faktiskt ingen religion ovan. Siddharta visar, som jag ser det, ett bra sätt att vakna upp från blind religion och kunna se saker i ett mer tydligt ljus genom mer skepticism.

Och för att återknyta till saken så är Vetenskapliga partiet är inget vanligt parti. Vetenskapliga partiet visar ett bra sätt att vakna upp från blind ideologisk politik för att kunna staka ut en politik baserad på deliberativ diskurs, analys och vetenskaplig metod.

Tyvärr riskerar alla andra röster på riksdagspartier att vara en röst på slutet av vår civilisation, vårt Atlantis, vår undergång,  i alla fall om vi ska tro på arkeologen Jared Diamond, matematikern Al Bartlett och Doctor Julian Cribb. Det här är inte enbart en gigantisk lokal flodvåg i ett hav som medelhavet. Nej. Problemet är betydligt allvarligare. Denna gång handlar det om hela vår globaliserade civilisation.

Vetenskapliga partiet är ingen religiös fantasi. Nedväxt är världens viktigaste politiska fråga i valet till EU och till riksdagen! Undersök själva! Finns det något viktigare?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. I andra partier finner du massvis med religiösa virrpannor, I Vetenskapliga partiet är du trygg. Här är virrpannorna permanent portade. Välkommen!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s