Kan Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt rädda världsfreden med hjälp av Doktor Paul Craig Roberts?

Kanske det. Det finns några möjligheter. Men först måste vi förstå att den information vi har idag, den information vi i Sverige fattar beslut på kan vara desinformation.

Därför rekommenderar jag att Alliansens ledande politiker tillsammans med olika experter, i ett sansat demokratiskt samtal, utreder vad som verkligen är sant.

Det kan vara så att missuppfattningarna om Ukraina, Ryssland och Vladimir Putin kan vara spridda i Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet också. Det insåg jag när jag tittade på en partiledardebatt nyligen, där var och varannan politiker fördömer Vladimir Putin, så alla partier bör givetvis också analysera saken, anser jag, även om de inte sitter vid makten idag.

Det finns en person, Doctor Paul Craig Roberts, här i en intervju med Julian Charles, som jag anser borde ställa upp i presidentval i USA och som hela Sverige borde stötta för att behålla världsfreden. Jag tror definitivt att Doctor Paul Craig Roberts är en man som kan hjälpa oss att skapa världsfred. Han har relevant erfarenhet. Han är en akademiker, som bedrivit journalism, public service och dessutom varit affärsman och han vet mycket om politisk ekonomi.

I Sverige är det, enligt min egen mening, Birger Schlaug som har bäst potential att rädda oss alla långsiktigt genom att gå med i Vetenskapliga partiet eller i alla fall starta ett nytt parti som valsamverkar med oss eftersom han är en av de få politikerna i Sverige som har grundläggande kapacitet att förstå den exponentiella funktionen, världens viktigaste kunskap, åtminstone en aning.

Nåväl. Jag har tidigare lyssnat till The Corbett Report och tänkte att i konflikten i Ukraina fanns det två stormakter som kämpade om kontrollen av olja och eventuellt fanns det ekonomiska intressen på båda sidor för krig, där det militärindustriella komplexet vill skapa krig och konflikt och där de vanliga människorna inte lyckas vinna freden. Detta resonemang verkade fullt rimligt tills jag lyssnade på Doctor Paul Craig Roberts i denna intervju med Julian Charles.

Paul Craig Roberts informerar oss om att det faktiskt INTE handlar om två lika onda opponenter i den Ukrainska konflikten. Enligt honom är de ledande politikerna i Washington väldigt odemokratiska och aggresiva idag, sannolikt fullständigt i händerna på det militärindustriella komplexet. Enligt honom är Vladimir Putin resonabel och den neokonservativa regimen i Washington ”fullkomligt galen”. Därmed anser Paul Craig Roberts att de ledande i Wshington idag helt klart är den aggressiva parten i konflikten och att det är den parten vi alla tillsammans bör säga nej till.

Det kan finnas anledningar till att det är som det är idag i Sverige, ex. de utbåtskränkningar som Kristoffer Hell redogör för här och kanske har palmemordet betydelse? Per Grankvist tilläts tidigare redogöra via Miljöpartiet om palmemordet, men nu tvingas vi ta till Wayback Machine för att läsa om Pers tankar kring om palmemordet.

Kanske är det så att svenska politiker inte känner modet bubbla fram, kanske är de grundlurade av effektiv lobbying, skrämsel eller infiltration, men vi bör i alla fall se nyktert och vaket på saken, för kan vi skapa världsfred nu kommer det garanterat gynna oss alla och framtidens generationer i längden oavsett vad vi tror gynnar oss kortsiktigt.

För vi måste ändå välja vad vi är mest rädda för. Är vi mer rädda för kärnvapenkrig i Europa eller att säga nej till USA när de går över gränsen för vad som är rimligt? Andra länder har ju sagt nej och det har gått alldeles utmärkt.

Så jag manar till samverkan över blockgränserna för fredens skull, för jag anser att vi bör ändra vår svenska utrikespolitik till att skapa fred, inte enbart för Sveriges skull men för hela Europas skull och hela världens skull och även för USAs folk och till och med för Washingtons skull för om de driver igenom sina planer om värdsherravälde kommer sannolikt domen bli hård mot dem efteråt. Jag tror dessutom att alla människor innerst inne vill ha fred och inte kärnvapenkrig.

Det framkommer i klippet att de ledande neokonservativa i Washington tycks stödja nynazister i Ukraina, vilka tronar på minnen av fornstora Hitler, och att de skapar planer på att attackera Ryssland med kärnvapen. Om det är sant, anser jag att de verkligen gått över gränsen i bombhögerextremism. Detta är inte i linje med den normala svenska borgerliga väljarens värderingar. Detta är något helt annat vi talar om här.

En fredlig attityd tycker jag gynnar oss alla bäst oavsett vilket parti vi tillhör. Det jag anser vi behöver, av de av er som redan har goda kontakter med USA, är:

1. Att säga NEJ när ledningen i Washington går emot sitt eget folk i syfte att starta krig helt enkelt för att det är odemokratiskt. Washington har inget egentligt demokratiskt mandat att starta krig. Vi kan åtminstone begära att de genomför folkomröstningar för krig eller fred innan vi väljer att stödja dem.
2. Att fokusera på att hjälpa goda fredliga kandidater i USA att komma till makten.
3. Att officiellt stödja fredligt beteende, ex. det faktum att människor själva i Krim och Ukraina, genom demokratiska val, väljer sin egen framtid.
4. Att verka för en grundlagsändring som tvingar Sveriges politiker till folkomröstningar innan vi stödjer eller invaderar andra länder.
5. Att berätta offentligt om de ev. hållhakar som ni utpressas med om detta förhindrar er att föra en fredlig politik. Ni kommer bli förlåtna om ni visar stort mod och ånger. Jag lovar! För om det kan leda till fred mellan Ryssland och EU/NATO talar vi om en natur i världen där vi de facto kan äta maten och barnen föds med hud, armar och be intakta. Då kommer ni hyllas som hjältar i evighet.

Visa oss nu ett utomordentligt balanserat ledarskap!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Ett citat från William Engdahl: ”Now the question is whether the US president will have the moral courage to pull back from a looming new war, this with Russia at the center, over Ukraine. The clock is ticking very loudly.

7 reaktioner till “Kan Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt rädda världsfreden med hjälp av Doktor Paul Craig Roberts?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s