Valfusk i EU-valet eller väldigt få röster på småpartier?

(Edit 2014-06-01: Nejdå, ingen fara på taket, här presenteras småpartierna: Blueshift berättar om EU-valet och det verkar rimligt. Nu ska vi bara se till att dessa partiers medlemmar och styrelser inser vikten av att valsamverka sig upp till ett mandat eller förbi 4% spärren. Godmorgon.)

Idag väljer jag att ta en titt på de mindre partier som fick röster i EU-valet, men inte fick mandat pga. att de inte valsamverkade via Valsamverkanspartiet.

Under arbetets gång slår det mig att ex. Gröna partiet och Vetenskapliga partiet och världens viktigaste fråga, samt andra välkända småpartier, inte fått några röster alls. Aningen märkligt. Vad pågår? Valfusk eller handlar det om teknikaliteter i registrering eller liknande?

Jörgen Appelgren, partiledare Junilistan skriver en epilog.

Jörgen anser att Junilistan tyvärr fick ett mycket svagt resultat i valet, bara 0,3 procent. Junilistan hamnade i mediaskugga under valet och än värre så hamnade frågan om vilket EU folket vill ha i skymundan.

Jörgen anser att intresset från media är minst sagt svagt. Med anledning av det frågar jag mig om inte Junilistan hade gynnats medialt av att ingå i en valsamverkan som börjat närma sig 4%?

Junilistan röstar på folket, säger Jörgen, men hur ska folket kunna rösta på Junilistan när partiet inte anstränger sig mer för att nå upp till 4%?

Jag ställer den logiska följdfrågan: Kommer partiet valsamverka via Valsamverkanspartiet eller ej?

Djurens parti säger att de har en ren kärlek till djuren, i deras politik ser jag dock inget som kommer göra att fler arter kommer räddas, men om djurens parti vill det kan partiet gärna ta intryck från Vetenskapliga partiet och börja arbeta för mänsklig nedväxt som de facto kommer öka djurens livsrum. Djurens parti får dessutom gärna valsamverka med oss för vi vill också djuren väl och det kan man se på riktigt i vår politik.

Jag ställer den logiska följdfrågan: Kommer partiet valsamverka via Valsamverkanspartiet eller ej?

Klassiskt liberala partiet anser att liberala tankar om äganderätt och skadestånd kommer lösa miljöproblemen. Intressant. Anser Liberala partiet att framtidens generationer ska kunna stämma de av oss som förstör planeten idag? Man undrar hur de löser den ekvationen.

Men så ser jag ett glädjande krav från Liberala partiet och det är att Liberala partiet anser att IPCC fråntas sitt uppdrag att skapa vetenskaplig konsensus kring klimatförändringarna. Liberala partiet har givetvis helt rätt i att vetenskap inte frodas i ett påtvingat konsensusklimat.

Jag ställer den logiska följdfrågan: Kommer partiet valsamverka via Valsamverkanspartiet eller ej?

Europeiska Arbetarpartiet – EAP anser att vi bör rädda Europa från EU, vilket verkar helt i linje med Vetenskapliga partiets politik. EAP:s valfilm supervalåret 2014 är väldigt upplysande och intressant dessutom. Märkligt att EAP som förstått den omöjliga tillväxt-problematiken inom ekonomin samtidigt inte förstår Sir David Attenborough. Kan det bero på religiositet? Att de avslöjat klimatbluffen är dock ytterligare ett tecken på högre intellekt eller är det en religiös önskan enbart? Nåväl. Hur vore det att valsamverka genom Valsamverkanspartiet så att partiet kommer in någon gång? För det måste väl ändå vara poängen med att ställa upp i val?

Sverigesmultidemokrater är ett synnerligen intressant parti som enbart har en Facebooksida. Man undrar hur partiet kom till och vilka som ligger bakom. Pga. formuleringen ”mänskligare invandrings och flyktingpolitik med gemensamma regelverk” antar jag att detta parti främst består av människor med invandrarbakrund, kanske är de religiösa muslimer, men oavsett vilka de är känner de sig som ”svenskar” och ”demokrater” och vi antar att den mindre positiva retoriken är riktad mot Sverigedemokraterna som gör sitt bästa att kasta ut dem ur Sverige.

Jag är visserligen för vetenskap och för hövlighet men ställer ändå den logiska frågan: Kommer partiet valsamverka via Valsamverkanspartiet eller ej?

Socialistiska Välfärdspartiet anser att demokrati är när 100 arbetare bestämmer övder en chef. Jojo. Det kallar jag äkta direktdemokrati, men jag vill påpeka att en duktig chef kan vara mer kompetent på sitt jobb som chef än 100 arbetare också. Det hänger på chefens och på arbetarnas mentala förmåga givetvis. När 100 arbetare inser att de bör samverka i en valsamverkan via ex. Valsamverkanspartiet kanske de är på rätt väg?

Äkta Demokrati verkar vara en slags kopia av Aktiv Demokrati. Hur många direktdemokratiska partier utan tillräckligt säkra interna valsystem, som dessutom inte inser vikten av valsamverkan, behövs det egentligen? Godmorgon.

Nåväl. Riksdagsvalet ska bli intressant. Tackar på förhand att vi får se gott ledarskap.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Valfusk i EU-valet eller väldigt få röster på småpartier?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s