Vetenskapliga partiet och Birger Schlaug älskar Feministiskt Initiativ

Varför? – Jo. Det är inte enbart så att Feministiskt Initiativ har många vackra kärleksfulla aktiva individer som bryr sig om andra människor, men Feministiskt Initiativ har tagit vår huvudfråga, sannolikt pga. Birger Schlaugs framföranden, på allvar, sannolikt för att de har både intelligens och hjärta nog att göra det.

Vi citerar Sissela Nordling Blanco, talesperson för Feministiskt Initiativ:

”Feministiskt Initiativ vill se en hållbar utveckling präglad av global, ekonomisk, social och miljömässig rättvisa.  Vi behöver ställa om och ifrågasätta idén om ständig tillväxt, ökad konsumtion och kolonial exploatering av lands- och världsdelar.”

Vi citerar även Soraya Post, förstanamn på Feministiskt initiativs EU-valsedel:

”Vi behöver ställa om och ifrågasätta idén om ständig tillväxt. Vi vill rikta resurser mot hållbar infrastruktur.”

Vi citerar Feministiskt Initiativs tre kandidater att driva EU-parlamentet i rätt riktning. Stina Svensson, Soraya Post och Margaret Gärding:

”Människan måste få gå före kortsiktiga ekonomiska vinster. Det finns redan i dag flera avtalsartiklar att åberopa för att få till handel som respekterar miljön och de mänskliga rättigheterna. Därför ifrågasätter vi också ekonomi som bygger på ständig tillväxt. Planeten och våra samhällen behöver få bevis på att politiken är beredd att ta krafttag för att ställa om kursen.”

…men vill samtidigt påpeka att invandring med kulturer/religioner som de facto ökar barnaveln de facto ökar tillväxten. Där finns alltså en logisk lucka i resonemanget.

För det sista citatet kom ur en artikel som heter ”Ut med rasisterna och in med feministerna!” och jag vill av den anledningen påtala att varken Svenskarnas parti, som jag ser det eller Sverigedemokraterna, enligt Jan Guillo, ser sig själva som rasistiska partier eller ens sannolikt kommer uppfattas så av den person som väljer att undersöka saken djupare och objektivt.

Min rekommendation är därför att enbart tala om ”In med feministerna”. FI behöver alltså inte skapa en fiende som egentligen inte existerar. Det kan i själva verket motverka syftet.

Självrättfärdighet älskar att slå ner på ondska, men i de allra flesta fall, är det som självrättfärdigheten siktar på inte särskilt ont. Vänder man på det resonemanget blir det till att objektivitet och öppenhet lyfter det goda och då ser man det uppenbara, nämligen att de allra flesta gör sitt allra bästa med den förmåga de har.

Frågan är väl egentligen om den forskare som undersöker rasers olika egenskaper ens är att betrakta som rasist i ordets negativt klingande mening. Själv är jag darwinist när det kommer till människors olika egenskaper.

Det Darwin säger är:

”Det är inte den starkaste eller den mest intelligente som kommer överleva men de som bäst kan hantera förändringar.”
/Charles Darwin

“It is not the strongest or the most intelligent who will survive but those who can best manage change.”
/ Charles Darwin

Det jag tror kan behövas för att hantera förändring är positivitet, konstruktivitet och kärlek. Och det som Gudrun Schyman säger om kärlek är intressant:

”Kärleken har inget kön och kärleken har ingen ålder. Kärlekern är kärleken. Kärleken är det stora när vi vågar se varandra i ögonen. När vi ser människa, då växer vi. Då växer vi och då skapar vi. Och då i en reservationslös kärlek som aldrig kan ägas så bygger vi den solidaritet och den trygghet vi behöver för att kunna färdas väl genom livet.”

…se även 5:00 i detta youtube-klipp med Gudrun Schyman, om kraften i vår kärlek.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

En reaktion till “Vetenskapliga partiet och Birger Schlaug älskar Feministiskt Initiativ

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s