Religiösa och fundamentalister är vilseledda – Den rätta vägen är vetenskaplighet

Här har vi Karima Bennoune som berättar om ”muslimers” kamp mot fundamentalister. Jag sätter beteckningen ”muslim” inom citationstecken för enligt koranen och Muhammed är det faktiskt inte många som faktiskt är muslimer. Koranen är oomkullrunkeligen tydlig på den punkten.

Och hur myckat man än sympatiserar med alla dessa människor som kämpar under titeln ”muslim” är för mig saken ändå helt uppenbar. Det finns nästan inga ”muslimer”. Det finns mestadels hycklare, dvs. kafirer, som kallar sig ”muslimer”.

Jag beordrar därför idag att alla religiösa, givetvis även extrema fundamentalister som klär sig i diverse religiösa hucklen, medans de hycklar, att helt enkelt med mod lägga av med tramset som kallas religion och helt enkelt konvertera till en egen och fredligare tro baserad på eget undersökande och vetenskaplig metod.

Förstå mig rätt! Det innebär inte att du som s.k. ”muslim” ständigt måste springa runt och förkasta Muhammed som en egoistisk krigshetsare som ändrade skriftens innebörd när helst det passade hans egna egoistiska strävanden, det innebär ej heller att du måste fördömma Muhammed som ex. pedofil, men det innebär att du måste se sanningen om Islam som den faktiskt är och sluta kalla dig ”muslim” i tid och otid och det innebär att du ska slänga av dig dina religiösa symboler när du har möjlighet till det.

Det innebär inte att du som kristen måste tro exakt på vetenskapens version av skapelseberättelsen såsom den fd. kristne biologen Per Kornhall tror eller sluta citera Jesus ens bränna ner kyrkor heller. Det innebär bara att du ska sluta kalla dig ”kristen” och söka sanningen med ett öppet sinne!

Så vad innebär det egentligen? Jo. Det du måste fråga dig är om du verkligen tror på just en av massvis med olika religioner, fyllda med olika fantasier blandat med självklara saker, yttermera ofta grymma omoraliska saker, och ifall du inte tror att det är osant påhitt! Gör det! Ifrågasätt!

Och sanningen gör faktiskt inte ont! Det är motståndet mot sanningen som gör ont. Söker vi sanningen med öppet sinne så närmar vi oss Gud och Allah, enheten och den rena kärleken och det mina vänner är inte dogmatisk religion och där behövs inga mellanhänder, inga hycklande präster och inga kafir-mullor heller.

För är det ändå inte så att det vetenskapliga sanningsökandet är vår nya gemensamma ”religion”, fast numera helt utan fantasier och med förmåga att förändras med nya fakta?

Så släng nu beteckningen ”jude”, ”muslim” och ”kristen” åt fanders! Kalla dig något bättre när du blir tillfrågad om din religion! Varför inte lämna fältet tomt på det meningslösa formuläret eller skriva ”andlig”, ”humanist”, ”vetenskapligt lagd” eller varför inte ”personlig relation med Gud”?

Att kalla sig ”jude”, ”muslim” eller ”kristen” tillsammans med fundamentalister gynnar inte kampen för kunskap alls, anser jag, snarare tvärt om. Det är av samma anledning det är olämpligt att ex. plocka russin ur en rutten möglig kaka. Hela kakan måste förkastas även om vissa russin ser fina ut eftersom möglet kan förgiftat de fina russinen. Så enkelt är det.

Så stoppar man risken för radikalisering och det är det många av oss kämpar mot. Det vi kämpar för tillsammans är det bästa för framtidens generationer och då måste man inse faktum.

Vetenskaplig metod är fantastiskt för att komma nära sanningen och den rena kärleken.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

5 reaktioner till “Religiösa och fundamentalister är vilseledda – Den rätta vägen är vetenskaplighet

 1. Tänker att vid en viss punkt i resan mot större medvetenhet, är det inte längre möjligt att blint följa någon av världsreligionerna. Men tänker också att de människor som ännu är där, oftast har en lång tradition bakåt med denna religion och att det kan vara ett stort steg att bryta sig ur om man nu har den medvetenheten och själv väljer det. För alla dessa människor som följer exempelvis Islam är det troligtvis kränkande att få höra att ens kläder och religionsutövande skulle vara trams, jag får en obehaglig känsla av uttalandet. Någonstans skrev du också att ingen muslim är för fred. Jag är ganska säker på att de flesta muslimer själva anser att de är fredliga människor, om de inte är bokstavstroende och fundamentalistiska, och endast precis som du, skulle använda sig av våld, i en försvarssituation. Jag kan ha fel, men känner mig otrygg med att förespråka partiets åsikter, om partiledaren retar upp en stor religionsgrupp i landet. Ingen muslim kommer att lämna sin religion och ägna sig åt sund vetenskap på detta sätt. Bättre då att visa och hjälpa dessa människor att bli integrerade i en grön och medveten livsstil här i Sverige, om de väljer att ha en vacker sjal om huvudet, och praktisera sin religion så länge de känner att de behöver det, skadar ju ingen. Förstår att du vill förändra saker NU, vilket i många fall är rätt, då det är bråttom nu att rädda vår vackra jord och oss själva, men jag tror att vissa saker måste få ta tid, som tex sekularisering.

  1. Om det vore så att religionen strävade mot större medvetenhet skulle inte världsreligionerna finnas alls idag.

   Dessa hycklande religiösa som hänvisar till tradition är givetvis de största hycklarna. De vågar inte bryta sig ur. Det är sanningen. Givetvis är det ett stort steg att bryta sig ur om man nu har den medvetenheten och själv väljer det, speciellt om man riskeras att mördas av sekten när man bryter sig ur.

   Trams är egentligen fel ord. Trams är kanske ett alltför snällt ord egentligen. Slöjan symboliserar enlig min mening extrem islamism.

   Men det är inte alls kränkande att få höra att religiösa plagg, som man indoktrinerats i att bära, samt religionsutövande skulle vara ”trams”. Man behöver inte särskiljt högt IQ för att inse faktum. Kränkningen uppkommer i motståndet mot sanningen för skulle man inte hålla med om den saken och har hållbara bevis för att det inte är trams finns det heller ingen anledning att bli kränkt. Nej. De blir givetvis kränkta av sanningen. Sanningen vill dock inte skada någon, den vill enbart hjälpa.

   Se din obehagliga känsla av uttalandet som en signal om att du missförstått något du trodde du förstod! Själv trodde jag länge att Islam var som vilken annan religion som helst. Jag var för att alla skulle få bära slöja, jag försvarade dessa kvinnor. Jag hade fel. Nu förstår jag vad den symboliserar. Den symboliserar extrem islamism.

   Jag har faktiskt skrivit att det finns massvis med bra människor som fortfarande nedlåter sig att kalla sig muslimer tillsammans med extrema fundamentalister, flera medverkar i de klipp jag presenterar här. Jag är precis som du ganska säker på att de flesta muslimer själva anser att de är fredliga människor.

   Även de bokstavstroende och fundamentalisterna anser faktiskt att de är fredliga. Hur? – Jo när deras egen version av Islam regerar världen och Sharia införts är det fred. Jag skojjar inte. Fråga dem om du har minsta tvivel! Jag tvivlade själv och frågade en muslim.

   Om du känner dig otrygg med att förespråka partiets åsikter, och om jag som partiledare retar upp en stor religionsgrupp i landet, rekommenderar jag meditation tills din oro lugnat ner sig. Sanningen retar nämligen upp många, inte enbart inom detta område.

   Varför kommer ingen muslim lämna sin religion och ägna sig åt sund vetenskap på detta sätt? Kommer egot förhindra det? Nåväl. Då skaffar vi oss gärna en fiende som fördömmer Vetenskapliga partiet. Helt ok. Fördöm oss gärna!

   Du kan inte integrera människor i en grön och medveten livsstil när deras religiösa ledare motverkar en grön utveckling genom extrem barnavel i syfte att ta över världen och göra om den till en öken.

   Att ha en vacker sjal är väl ingenting, men det är ju inte det som saken handlar om här. Det handlar om att genom extrem islamism förtrycka kvinnan.

   Ingen behöver religionen. Det är precis tvärt om. Vi måste lära oss att se fantasi som fantasi. Vi klarar oss mycket bättre utan religionen. Att praktisera Islam skadar givetvis på lång sikt oss människor och naturen och framtidens generationer. Det är helt uppenbart.

   Det sker ingen sekularisering. Det är radikalisering som sker i Islam. Därför bör varje fredlig muslim kasta av sig slöjan och konvertera om de menar ”fred” när de säger ”fred”.

 2. Såg inte ditt svar förrän nu. Jag har informerat mig och tittat djupare på saken och håller med dig. Det som faktiskt är obehagligt är när människor uttalar sig om något i tron att de har insikt i det fast det inte är så! Den här gången var den människan jag!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s