Intelligens står mot överlevnadsförmåga under svält

I Discover Magazine läser jag att forskare har olika hypoteser om den mänskliga hjärnans storlek.

En annan sak som slår mig är att en mindre hjärna som inte vill eller orkar tänka sannolikt också är mer lättlurad och därmed sannolikt mer religiös, vilket vetenskapliga rapporter tycks peka på. Men att inte tänka kan alltså vara bra under de tider då samhället blir mer religiöst, nämligen under svåra förhållanden.

Det slår mig dessutom att de religiösa ledarna därför sannolikt försöker uppmuntra barnavel. I svåra tider ökar nämligen de religiösa ledarnas makt. Vill man medverka till balans och hjärnors tilltagande storlek finns det bara ett parti att stödja i svensk politik idag.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS.Vi har valt det mest seriösa presentationsverktyget vi kunde finna och det blev WordPress.com Annonserna du ibland kan se nedan finansierar WordPress.com och gynnar inte Vetenskapliga partiet ekonomiskt.

8 reaktioner till “Intelligens står mot överlevnadsförmåga under svält

 1. Hej Martin !! Angående svält, bostadsbrist, tiggeri har jag en del synpunkter som vad jag känner inte är helt ” rumsrena” vad jag förstår.( Man kan iaf inte prata så högt om detta.. Vi är för många människor i Världen!!! Vi kan inte föda alla människor.. det finns inte så mycket mark att odla grödor på. Det finns inte heller bostäder till alla… Finns knappt någon mark kvar att bygga på.. Arbeten.. finns att söka.. men många söker inte vad som finns ( inte ”fint nog” ) Barnbegränsning vore på sin plats … 2 barn till varje familj… Man kan INTE ska INTE skaffa barn som man INTE kan försörja… Lite cyniskt kan man ju konstatera att det är bra med lite ”farsoter” som reglerar människosläktet… Och stäng föralldel gränserna igen… Sverige är väl inget Världssamvete heller… Några synpunkter som jag bara måste få ut..

  Hälsningar

  1. Vad menar du med ”rumsrena”?

   Varför kan man inte prata högt om vad man tänker? Det får du göra här om du vill det så länge de följer kommentarsreglerna.

   Jo. Vi är alltför många människor i världen, det är vetenskapligt bevisat.

   Vi kan kan kanske föda alla människor idag, men det finns givetvis en gräns enligt den exponentiella funktionens logik eftersom vi lever på en begränsad planet med begränsade resurser och vi måste ge livsrum till naturen också.

   Arbete ska vi givetvis avskaffa, det har vi alltid gjort och vi har alltid delat på de jobb som finns kvar. Att ”skapa jobb” som alla de andra partierna dillar om är en mentalt sjuk idé.

   Det enda parti som förespråkar barnbegränsning för framtidsens generationers väl, så att även de får ett gott liv, är just Vetenskapliga partiet.

   Jo. Det är lite cyniskt av dig att konstatera att det är bra med farsoter. Vi tycker inte alls det är en trevlig lösning, vi är inte för det, men så löser naturen ibland saken när månniskorna själva är för korkade att förstå balans med naturen.

   Vetenskapliga partiet är för mer stängda gränser av flera logiska orsaker. Att skydda inhemsk produktion, kunna föra en egen välfärdspolitik, skydda mot social dumpning från andra länder som måste ta sitt eget ansvar.

   Vetenskapliga partiet ser gärna att Sverige är ett världssamvete, men på rätt sätt, inte på fel sätt som nu.

   Vi kan hjälpa alla människor på olika sätt i hela världen genom ex. upplysning om anledningen till deras belägenhet, men storbilds-TV och mer överkonsumtion i Sverige är helt enkelt fel sätt på så många olika plan.

 2. Hej! Helt rätt! På en begränsad yta går det inte att stapla hur mycket som helst. Det vet jag som arbetar med transport av varor. Exempelvis Ebola verkar sprida sig och det är ju positivt med tanke på överstaplandet av människor på Tellus begränsade yta. På kort sikt är Ebola en individuell personlig tragedi, men långsiktigt sett för övriga livsformer på Tellus, ett hopp. Många verkar glömma eller vet inte att människan är INTE skapelsens krona med obegränsade rättigheter att enlivsfilosofiskt breda ut sig på övriga livsformers bekostnad.

 3. Hej Pybusa!

  Det ligger verkligen mycket i det du säger. Men svårt att veta säkert hur den universella planen ser ut. Vi är alla ansvariga för att jorden är i det tillstånd hon är. T ex skulle det behövas tre jordklot om alla i världen skulle leva som vi gör här i Sverige. Hela jordens befolkning skulle behöva 1.6 klot. Alltså ligger vi en bra bit över genomsnittet som svenskar, vilket innebär att vi här förmodligen är minst lika mycket en börda för jorden som människorna i överbefolkade Afrika. Med andra ord, ingen går säker!

  Vet inte om du är vegetarian, jag är det inte men håller mig helst till kött från djur som har fått gå fria och beta i skogen. Frångår det ibland, men har bestämt mig för att verkligen hålla mig till det, eller i alla fall aldrig äta kött som inte är ekologiskt. Läste på löpsedlarna idag om 5 ton kött från många, många djur som har haft ett trångt och ovärdigt liv för att sedan tvingas offra sitt kött till svenska folket, och nu ska kastas bort på grund av att man har hittat en dödlig bakterie i köttet. När du skriver att många verkar glömma eller vet inte att människan INTE är skapelsens krona, gäller detta nog i princip alla människor förutom de naturfolk som har lyckats överleva den dominanta världens utrotning och har bevarat kunskapen om hur man lever i balans med naturen och på djupet bryr sig om kommande generationers överlevnad.

  1. Jag gör som Du. Handlar nära, ekologiskt om det finns. Tänker inte på priset och låser inte fast mig. Jag lever Om!, Om?… Det saluförs något olämpligt på den plats och stund jag införskaffar föda. Jag ställer ”Obekväma” frågor om flernivågranskande. Jag omsätter den politik jag gillar i Vetenskapspartiet i den Verkliga Världen. Jag njuter/ lider, också av en ohämmad kreativitet där mitt problem blir att sålla hårt bland allt som ”Ploppar” upp. Jag vet, och litar på,och lär/lärt mig genom åren att jag kan lita på flödet. Överlevnadsbart bara genom att lära sig att kontrollera omsättningen av skruvade tankar omsatta i den fysiska världen där verkligheten lever och dör. Denna vecka har jag flyttat min skaparplats till en så stor yta att den skulle räcka till bostad för många utan bostad utan att bli trång. Men jag misstänker att ingen skulle stanna kvar när jag börjar blanda färger.

 4. Blir glad av att höra att du lever så…och du gör mycket vackra inspirerande färgskapelser! Du säger att du har lärt dig att lita på flödet…plockade ett tarotkort för några dagar sedan och fick ”följa flödet”, plockade ett nytt idag och fick samma kort igen…det är nog dags för mig med, att verkligen lyssna in på det…

  Önskar dig en njutningsfylld skaparvecka!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s