USA en oligarki? När är demokratin och direktdemokratin vunnen?

Via DemocracyNow.org ser jag ett videoklipp där senator Bernie Sanders intervjuas. Han anser att USA håller på att utvecklas till en oligarki eftersom demokratin inte fungerar. Det amerikanska folket luras att rösta som kapitalist-styrd media säger att de bör göra och inte på ett sådant sätt som gynnar folkets egna intressen.

Ett längre inslag om demokrati som ifrågasätter om kapitalism och demokrati är oförenliga finner jag även på The Real news. Där går man in på USAs historia och även direktdemokrati.

Kapitalistägd media undviker besvärliga samhällsfrågor som bör diskuteras och förskjuter effektivt fokuset på oviktigt. PR-konsulter och skickliga marknadsförare lockar med sig folket likt nya propagandaministrar i bästa Goebbels-manér. Den stora massan människor läser sedan okritiskt smörjan på tidingshylorna istället för att läsa alternativ media.

Till senatorn vill jag meddela att jag insett problemet och att problemet även spritt sig till Sverige. Därför bojkottar jag styrd media och länkar så bra jag kan till nyare och mer oberoende media.

Så när är demokratin och direktdemokratin vunnen? Mitt svar är att den är vunnen när folket vaknar upp inför faktum och bojkottar vanlig media och tyr sig till den alternativa, och håller järnkoll på ägarförhållandena. Där startar vi om demokratin. Resten kommer ske automatiskt.

När journalismen på olika vis, även ur olika politiska läger tillåts debattera eller ännu hellre diskutera fritt, helst deliberativt, samt tycka fritt med fakta som grund, då har vi verklig yttrandefrihet igen. För man kan faktiskt inte tala om ”demokrati” eller demokratiska val när folket inte står på en någorlunda objektiv och balanserad grund.

Det styrd media vill är att du som journalist ska hålla käften eller helst fokusera på deras lögnaktiga propaganda. Styrd media, dvs. den media du finner lättillgänglig i TV och tidningshyllor är till den allra största delen ägd direkt eller indirekt av bombhögern. I Bobhögern inräknar jag Socialdemokrater, Miljöpartister och Aftonbladet. (Sverigedemokraterna är inte bombhöger. De har de facto röstat för fred, inte för krig, ÄN är väl värt att tillägga, eftersom även de har en stor andel f.d. bombhögerfolk på sina listor.)

Så vakna upp! – Kuckeliku!

Släng ut TVn! Betrakta med humor tidningshyllorna likt du betraktar använt dasspapper!
Starta nya tidninger och bloggar, meditera och skratta enbart åt bombhögerns oförmåga till moraliskt beteende och att tänka rätt! Varför skratta? Jo. För det finns två saker som bombhögern inte kan hantera och det är just komedi och fredlig protest.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

 

En reaktion till “USA en oligarki? När är demokratin och direktdemokratin vunnen?

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s