Russel Brand gör revolution mot dagens demokrati

Vi har ”demokrati” men har politiker alla människors intresse på sin agenda eller storföretagens agenda?

Russel Brand skippar denna s.k. ”demokrati” och agerar utanför dess tillåtna ramar, dvs. revolution. Revolutionen är direktdemokratisk och relativt fredlig tycks det mig, men kommer direktdemokratin bli intelligentare, mer deliberativ, dvs. sakligt samtalande, och kommer den bli bättre för alla människor och för miljön långsiktigt?

Democracy Now – Russell Brand on Revolution, Fighting Inequality, Addiction, Militarized Policing & Noam Chomsky

Jodå, majoriteten bestämmer vilka politiker som ska styra, men vem tänker på de marginaliserade och om de organiserar sig får de då rättvis uppmärksamhet av kapitaliststyrd media? Resulterar det i bättre välfärd?

Svaret är Nej. Kapitalistyrd media har en egen agenda och den sammanfaller givetvis inte med det som gynnar folket. Så enkelt är det. Kapitaliststyrd media finns på armlängds avstånd i butiken och i utbudet av vanliga TV-kanaler och när folket upptäcker Internet ger sig dessa kapitalister på Internet också och vill förstöra för dem och gynna sina egna giriga kortsiktiga agendor.

Jag tror att politisk förändring är möjlig över Internet, men man måste vara pragmatisk. Finns det ex. en 4%-spärr måste man ex. Valsamverka sig förbi den. I slutändan är vetenskaplighet det som möjligtvis kan rädda oss, VET jag. Direktdemokratin kan förhoppningsvis vara en del av processen dit, öka människornas förmåga att tänka rätt i dialoger med varann och förstå mer om verkligheten. Det är en pedagogisk uppgift för alla vetenskapligt lagda som redan förstått att hjälpa alla andra upp på den vetenskapliga vagnen.

Men till Russel vill jag säga: Gör vad du kan! Rösta på det minst dåliga och fortsätt organisera dig, protestera och tänk kreativt på nya lösingar! Lycka till!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Annonser

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s