Brev till Vladimir Putin – Den nya världsordningen är tyvärr ”frihandel”

Jag läser Fria Tider och de rapporterar att du, Vladimir Putin, sågar konceptet med amerikansk världsregering som ”Bara ett sätt att rättfärdiga diktatur över folk och länder”, samt ”vill ersätta den nya världsordningen med suveräna stater, frihandel och internationell rätt”, samt vill minska ”global kontroll över massmedia” som i dag är i händerna på ett fåtal girigbukar.

Det låter bra i stort sett, och det är till stora delar sant, men se upp för häri ligger det en stor hund begraven, anser jag!

Faktum är att konceptet ”frihandel” de facto är extremkapitalism. Det är ett extremt race mot välfärdsbottnen och förbrukningen av våra sista resurser på den här planeten. Av konstruktionen följer att varje land som vill ha välfärd genom skatter och bidrag förlorar sin konkurrensfördel gentemot andra stater. Samma sak gäller med varje riktad miljösatsning.

Man behöver alltså endast vara ca 12 år och normalbegåvad för att förstå vad detta leder till, nämligen ett race mot den absoluta välfärdsbottnen. De ökade transporterna pga. frihandeln leder dessutom till ökad resursförbrukning. I ett sådant korkat system som ”frihandel” vinner den som inte satsar på miljön.

Det tynger mig att du som f.d. KGB-agent, Vladimir, med ganska hög intelligens och uppfostran i ett jämlikt Sovjetunionen, alltså inte förstår vad ”frihandel” de facto innebär, eller så har du förstått, men utpressats av USA och EU att gå med på det i utbyte mot fred, eller så har du, vilket jag inte hoppas, förblindats av nyrikedom och är därför med på frihandeln.

Men jag hoppas att du inte låter dig luras av alla dessa kortsiktiga imbecilla krigsförbrytare och girigbukar! Deras agenda är inte Rysslands väl, ej EUs eller USAs väl. Deras agenda är de egna välfyllda fickornas väl kortsiktigt.

Ha inga illusioner om vilken typ av människor du har att göra med, bäste Vladimir! De är kortsiktiga giriga psykopater som vill äga allt och förslava alla andra och de har redan och kommer fortsätta använda kriminella metoder för att tillskansa sig mer. De korrumperar allt i sin väg, även journalismen och mass-media, vilket du redan noterat. Det är därför jag slutat länka till denna media helt.

Vladimir. Du skriver att det är din övertygelse att man inte över en natt kan överge dagens säkerhetssystem utan att ha något att ersätta det med och att det annars kommer det enbart vara den starkes lag som gäller.

Det är sanningen, Vladimir, men dessa psykopater har de facto gjort FN tandlöst med vetorätten. Så starta gärna ett nytt FN utan vetorätt, men med viktade andelar rösträtt per nation baserat på logiska ingående komponenter! Vissa som idag missbrukar FNs vetorätt kommer givetvis bli lite irriterade, för demokrati är något de mest skryter med i sin girigbuks-ägda media men knappast lever upp till själva ändå.

Strunta i deras reaktion för den är de facto irrelevant. Resten av världen kommer välkomna ditt initiativ och i längen kommer det vara kanske vara avgörande. Då kommer vi kanske stå på Rysslands sida när det väl gäller.

Utländska påtryckningar stärker Ryssland. Se inte sanktioner som ett hinder, men ett sätt att bli självförsörjande och hushålla med jordens resurser!

Ryssland var först i rymden, lyckades industrialisera landet otroligt kvickt och besegrade nästan ensamt Hitler med massproduktion av rätt kvalitet och kvantitet. De länder som blockerar kontakt med ett oerhört intelligent Ryssland blockerar enbart sig själva och kan i själva verket vara CIA-agenter och landsförräderare.

Ryssland har intelligent nog stoppat GMO och tillhörande GMO-gifter, en mycket god anledning för varje land till total självförsörjning och avbruten frihandel med varje land som inte gör det.

Var gärna öppna för dialog, men tala enbart med ledarskap som är mentalt friskt! Då kan du räkna med ett pragmatiskt förhållningssätt hos marknadsaktörerna i de ledande länderna. Saddam talade med psykopaterna, gav dem allt de ville ha och vad fick han för det och vad fick Irak för det? Invasion, avrättning och extremism.

Jag hoppas verkligen att du, Vladimir Putin, vill gå till historien som något bättre än en satans kortsiktig extremkapitalist, dvs. en mentalt störd ”neocon”! För går du till historien som något bättre kommer framtidens generationer sannolikt hylla dig istället för att pissa på din grav.

Framtidens generationers väl är nämligen allas vår uppgift. Det är det som borde förena oss, INTE ”frihandel” med våra barnbarns sista resurser, ej heller kommunism som utan begränsningar förstör naturen. Det vi behöver är en sund balans i allt och mentalt friska ledare i alla länder.

Jag har stort förtroende för dig, Vladimir, kanske mer än till någon annan ledare! Gör ditt bästa med förnuft och känsla!

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

2 reaktioner till “Brev till Vladimir Putin – Den nya världsordningen är tyvärr ”frihandel”

 1. Ryssland har en på tok för liten ekonomi för att stå på egna ben och klara sig utan handel. Utan energiexport kollapsar ekonomin och därmed landet på kort tid. Putin drömmer om fornstora dagar men Ryssland av idag är långt ifrån det gamla mäktiga Sovjet. Så vart ska Putin vända sina blickar? I väst har han som sagt var bränt sina skepp. Kina? Kina är som dvärgarna i Sagan om Ringen, de bryr sig bara om sitt guld och sin tillväxt. Kina kommer inte att riskera sin många gånger större handel med väst för att sträcka ut en hand till Ryssland. Putin har helt enkelt satt Ryssland i en omöjlig situation som kan bli väldigt svår att ta sig ur. Vad vi kan hoppas på är att det blir ett stilla och lugnt tynande istället för en desperat konfrontation med andra länder som man anser sig blivit illa behandlade av. Förhoppningsvis blir resultatet ett fredligt men dock fattigt bondesamhälle med självhushållning.

  1. Tack för ditt inlägg Kalle.

   Att du läser en media som talar sanning är givetvis i ditt eget intresse, det tror jag du håller med om.

   Jag rekommenderar dig därför att du bojkottar den media du finner på armlängds avstånd i butiken en stund eller åtminstone kompletterar ditt intag i balanserad nivå och även läser alternativ press som vi har i högerkolumnen speciellt Paul Craig Roberts om Vladimir Putin och USA och givetvis gärna prenumererar på denna blogg så att du får en balanserad bild av verkligheten!

   Vetenskapliga partiet anser att vi borde frigöra oss från oljeberoende, oavsett varifrån oljan kommer och gå ur EU och sedan ha möjligheten, att utan frihandeln, satsa på alternativa lokala och miljövänliga kraftkällor.

   Det är bättre politik eftersom vi redan har nått ”peak oil” och olja stax kommer bli irrelevant för välstånd och oljeberoende kommer bli något som gör oss svaga.

   Politikerna behöver uppryckning och vi behöver vetenskapliga och kunniga politiker som kan bygga vår välfärd på lång sikt. Detta är bättre för vår säkerhet.

   Vetenskapliga partiet är för ett bra totalförsvar som bygger på att man har förmåga till självförsörjning och att människor känner sig som ett sammansvetsat folk som är stolta över sina politiker och sitt land. Vissa saker måste därför städas upp i Sverige idag. Vi behöver givetvis en ledning som inte är trögfattad.

   Stefan Löfven talar om att unga och invandrare ska ut i skogarna och röja sly och moderaterna vill att de ska måla stolar. För mig låter det som ett bondesamhälle. Jag tvivlar på att Ryssland är på väg till samma sak, men är det sant som du skriver vore det givetvis intressant med liknande bevis om den saken.

   Vetenskapliga partiet stödjer demokratiska krafter i världen, d.v.s. de som skapar fred och stödjer en vetenskaplig utveckling.

   Du talar om att Kina vill ha guld. Det tror jag på. Det är en viktig metall i elektronik, samma elektronik du sannolikt använder idag.

   Metaller kan man dessutom basera sin valuta på så att den har ett verkligt värde även om det finns olika modeller för hur pengar skapas. Det vore fint att ha pengar som har ett verkligt värde och inte kan skapas ur tomma luften av de privata bankerna själva. Det gör givetvis valutan starkare och mer trygg för oss alla.

   Personligen föreslår jag att valutan baseras mindre på guld och mer på silver och koppar som dessutom ingår i hög andel i mynten. Då kan inte valutan nedvärderas hur som helst. Silver och koppar är dessutom miljövänligare metaller.

   Du talar om att Ryssland måste sälja sin olja? Kanske ligger det en viss sanning i det för Ryssland har redan avtal med Kina om den saken, men jag anser att olja är en bristvara eftersom vi nu passerat ”peak oil”, dvs. inget som man direkt måste bli av med.

   Med vänlig hälsning
   Martin! :-)

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s