Ekologisk apokalyps – Mer djurarter förlorade på 65år än på 65 miljoner år

Det är ett djävligt dystert youtube-klipp från StimulatornEND:CIV: Resist or Die” men det är verkligen på tiden att något görs. Vill man se sanningen, hur dyster den än är, kan man sedan faktiskt göra något positivt och konstruktivt som fungerar åt saken.

Videon går in på klimatförändringar som givetvis kan bero på naturliga orsaker som jag skrivit om tidigare, men även på resurser som ex peak oil.

Videon går in på att alla civilisationer förnekar det uppenbara. De har alltid och kommer alltid att begå självmord, eftersom medborgarna inte vill se sanningen och därför inte kommer rösta på de partier, ex. Vetenskapliga partiet, som kan åstadkomma rätt förändring, dvs. nedväxt till balans med naturen.

Det handlar om europeiskt folkmord av de människor och de kulturer som levde i balans med naturen. Den tar upp aktivism. Den tar upp att även Greenpeace är en lögn och mer av ett problem än en lösning.

Videon har dock några komiska inslag såsom en Star Wars-satir.

Den går in på hur du och hela vår kultur är mentalt sjuk. Den belyser att Hydraulisk spräckning är den värsta av alla metoder för oljeutvinning och de berättar om de gifter och sjukdomar som utvinning av oljesand orsakar.

De tar upp hur Icke-våld är bekvämt för den mentalt sjuka makten som förstör planeten. De tar upp hur Mahatma Gandhi betraktas som en förrädare av många Indier.

Den tar upp att det kan vara rätt att bryta mot lagar som är felaktiga. Den går in på att majoriteten, demokrati, ej ens direktdemokrati, sannolikt aldrig kommer vara på rätt sida i den gröna kampen och att aktivisten måste ta eget ansvar och faktiskt agera.

Videon går dock inte in på överbefolkning, men jag ställer en fråga till dem i klippet om den saken.

Frågan är:

Så. Hur många mer fördubblingar av populationen hade Påsköns natur klarat av utan statybyggen? Har ni verkligt gröna miljöaktivister en lösning på detta problem också?

So. How many more doublings of population would Easter Island have survived without building statues? Do you truly green environment activists have a solution to this problem as well?

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

20 reaktioner till “Ekologisk apokalyps – Mer djurarter förlorade på 65år än på 65 miljoner år

 1. Ser flera saker i sammanhanget som måste nämnas samtidigt:

  # Liv har funnits längre än 65 miljoner år på jorden.

  # 99% av alla kända arter är redan utdöda, varav >98% innan människan började påverka sin omgivning noterbart.

  # Av utdöda arter, så är de det till största del pga klimatförändringar. Genetiska ‘återvändsgränder’ är en annan.

  # Varje år upptäckts betydligt fler arter, än vad som försvinner. Eftersom det finns så få av respektive nya arter, så hamnar de automatiskt på ‘listan över utrotningshotade arter’. Att antalet arter ökar på denna lista, tar ‘djur-‘ och ‘miljövänner’ som en intäkt för sina ‘argument’, utan (medveten?) hänsyn till varför de finns med där.

  # De överlägset största hoten mot vår planet är politiska och ekonomiska krafter, som drivs av ren skär egoism, inklusive girighet. Precis som en läkare skall göra, är att inte attackera symptomen, utan orsaken till problemet. (Tyvärr har vi en utvecklig inom vården, där läkemedelsindustrin styr allt mer och att symptomhämmare används, isf att läkande medel [kortform: ‘läkemedel’] sätts in … Jag hyser inga tvivel om att det idag är möjligt att bota t.ex. kroniska inflammationer, då denna process varit länge känt.
  Dock saknas viljan för detta, då symtomhämmande mediciner är en ‘kassako’. Politisk styrning till det bättre? Nej, berörda sitter i knät hos flertalet …
  )

   1. Av de etablerade partierna inklusive de vänsterextrema gröna, så är de lika goda kålsupare allihopa, ‘so no go’. SD har kommit långt i sin interna rensing, men behöver komma klart längre innan de får min röst. Något jag har ögonen på är Josefin Utas nya parti, som media av uppenbara skäl inte vill skriva om …

     1. Hon var med och bildade ett nytt parti -Medborglig Samling (MED), något hon har beskrivit på sin blog: josefinutas.wordpress.com

      Hon, som tidigare representant för (MP) i Sollentuna Kommun, är en av ytterst få som öppet vågat kritisera vad partiet sysslat med på riksnivå.

      1. Eftersom du inte vet svaret på min fråga frågar jag Utas själv här: https://josefinutas.wordpress.com/2017/07/29/fran-klok-individ-till-oonskad-inkraktare/comment-page-1/#comment-1044

       ”https://josefinutas.wordpress.com/2017/07/29/fran-klok-individ-till-oonskad-inkraktare/comment-page-1/#comment-1044

       ”Kommer Medborgerlig samling valsamverka med andra nya initiativ, ex. genom Valsamverkanspartiet, eller riskerar partiet att bli totalt irrelevant och bortkastade gröna röster i valet 2018 såsom Fi eller Piratpartiet blev med sina noll mandat?”

 2. Glömde att få med …

  # Liv har funnits längre än 65 miljoner år på jorden. Detta är samma medvetna fel som man gör inom klimathotsrörelsen. Man hänvisar till bråkdelar av en helhet. Detta är statistiskt sett förkastligt och tabu. Det hindrar dock inte oseriösa, inkl. politiker, att utnyttja den snedvridning som det i regel ger. Om man utelämnar något som ‘vetenskapligt’ redovisas, skall detta också tydligt framgå och grundligt motiveras varför. Vaga argument som ‘vi vet/förstår ej’ duger inte och ger aldrig legitimt skäl att utesluta. Inte heller ord som ‘kan’, ‘bör’, ‘möjligen’ osv.. Skäl som vid (korrekta) granskningar av vetenskapliga studier, skall ge underkännande. Det blir gissningar annars och det har absolut inget med vetenskap att göra. Däremot stark koppling till politik och religion …

  # Det är politisk och religiös blind tro som orsakat civilisationers undergång. Inte vetenskap. Med vetenskap förbättras vår anpassningsförmånga. En förmåga som gjort vår art unik här på jorden.

  1. Jag läste lite på din blogg och eftersom den verkar relevant lade jag upp din blogg som en rss-feed.

   Politik är att vilja något, därför är det viktigt att förstå de olika politikernas drivkrafter, moraluppfattning och verkliga intentioner.

   Vetenskap är att undersöka med öppet sinne, inte att vilja nå ett speciellt resultat.

   Samtidigt är viljan och vetenskapen båda viktiga ingredienser såsom förnuftet och känslan är beroende av varann för att skapa en sund harmoni.

   Det blir inte bättre än vad man gör det.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s