Analys av Syntheismen, en ny sekt med anknytning till Piratpartiet och sannolikt skapad av Alexander Bard

Jag har tidigare nämnt Alexander Bard på denna blogg. Alexander som visat stor initiaivförmåga och har god förmåga att skapa konstnärliga alster.

Jag närmade mig därför med stort intresse Syntheismen för den uppvisar inledningsvis stora skillnader mot vanliga religioner. Den verkar inledingsvis öppen, fri och sanningsökande. En utbrytning ur Zarathustranismen.

Jag fann i sekten bilder på Alexander Bard, ledigt klädd, med trevliga små pärlor runt foten, en fot med en flerfärgad strumpa på. Jag fann även en doktor i tankeläsning i denna sekt, en doktor som jag skrivit om tidigare och även bilder som tyder på att sekten ges donationer av sökande rika medlemmar i överklassens Sverige. Kopplingen mellan sekten och Piratpartiet är mycket tydlig.

När jag presenterade sanningar som var besvärliga för Alexander Bards politiska position, dvs. tokliberalism, blev jag abrupt utkastad från Syntheismens Facebook-sida.

Vad jag postade var resultatet av just tokliberalism, dvs. människor som i sin tokliberala frihet tillåts göra vad helst de vill och då de facto förstör planeten för framtidens generationer. Den lösning på civilisationens undergång som med allvarlig men metodisk logik presenterades ogillades starkt, Alexander Bard drabbades sannolikt av s.k. ”kognitiv dissonans” när fakta blev obekväma.

Som sektledare blev då sannolikt Alexanders reaktion att utesluta mig, eftersom jag utgör ett hot mot den fastfrusna ideologin, i detta fallet, tokliberalismen (som av outgrundlig anledning blandats med åsikter som Piratpartiet står för).

Ja. Syntheismen är i min mening en tokliberal sekt, en sekt som i mycket skiljer sig från vanliga religiösa sekter, men som ändå är påfallande lik vad gäller ledarskapet och oförmågan att tänka med öppet sinne i flera steg långsiktigt.

Balans i allt, även liberalism!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

6 reaktioner till “Analys av Syntheismen, en ny sekt med anknytning till Piratpartiet och sannolikt skapad av Alexander Bard

 1. Intressant tanke men anar en överdriven ton; alla vet ju att vetenskap är bra – att det erbjuder våra bästa verktyg trots att de även slår knut på sig själv i sina paradoxer i sandlådan av existens ibland. Bortsett från en passage av skepticism till matematik som förhoppningsvis inte tas på allvar- så erbjuder syntheism en högst vetenskaplig verktygslåda att angripa motivationsproblematiken varje människa stundom står inför – vad är meningen med allt? Det bästa svaret man kan snubbla in på till slut blir väl: något om att bygga karaktär och att i processen lägga an rätt riktning; den enda plats där allt kan börja – lite poetiskt om man så vill – ekon från framtiden – att skapa Gud. Synthesizm är tänkt att agera utifrån att vara en vetenskapligt falsifierar religion i största möjliga mån – men att samtidigt skänka hopp och mening – fritt från omedvetet flum och i basen – med inslag av att maximera förutsättningarna för långsiktig lycka och handlingskraft – syntheism är inte renodlad politik – däremot får det finnas inslag av poesi och kreativitet på ett medvetet plan – som en akt för att ge möjlighet till att utvecklas som en tidigare mer ensam individ till en gemenskap, i ett tillsamammans.

  Nix synthesizm ”vill” inte vara flum, fanatisk eller fundamentalistisk – snarare naturligtvis ett högst vetenskapligt falsifierbar ramverk för skapande – nästan lite gråmulet knastertorrt tråkigt logiskt matematiskt i basen men genom tillåtet poetiska stunder förankra drivkraft, välmående och gemenskap som då kan ge en sekt-liknande-new-age-känsla om man är på det humöret; men att synthesizm är en hyperliberal sekt är lika mycket önsketänkande och skitsnack som att internet är en fluga – ursäkta klartexten. Allt som är sektliknande eller överdrivet liberalt ska definitivt granskas under luppen i en konstruktiv dialog; för det som begränsar och vilseleder hör inte hemma när vi tillsammans skapar synthesizm. Det är viktigt med en meningsfull dialog utan att att peka med desinformation och lura sig själv vilket din bloggpost nog delvis gör. Delta gärna, beklagar om någon ansågs att du skrev hamnade i fel forum tidigare – fortfarande är skapandet av idéerna en rätt skör process och klarar kanske inte av allt för mycket bärsarkargång. Eller nåt, jag vet inte.

  Ingen har skapat synthesizm egentligen, vi skapar det tillsammans – någon fick en inledande idé om samtal och dialogen fortsätter – och även du och jag bidrar nu. Ibland är formerna mer konstruktiva, ibland mindre.

  1. Om alla får vara med och skapa kan du gärna förklara varför jag blev utesluten av Alexander Bard och du kan gärna förklara varför han beter sig som någon typ av sektledare om du vill det!

   Du får dessutom gärna förklara varför politiska åsikter tagna ur tokliberalism och piratpartiet genomsyrar den Syntheistiska hemsidan om det nu är så att Syntheismen eftersträvar lycka, för vetenskapen har redan bevisat vilken typ av politik som de facto leder till mer lycka på flera olika plan, dvs. vår politik.

   Så varför inte lägga ner sekten och gå med i Vetenskapliga partiet istället?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s