Chalmers tekniska högskola blir miljövänlig på riktigt

I ETC läser med stor glädje att Chalmers har beslutat att avyttra aktier i företag som har fingrarna i fossilindustrin.

Visserligen kan andra aktieägare genom bolag som ex. ett smutsigt Vattenfall sko sig genom att äga denna smutsiga industri men eftersom jag vet att de flesta Chalmersstudenter har en hög förmåga att se samband drar de strax slutsatsen att vi alla tillsammans dessutom helt kan bojkotta all fossil energi såsom brunkol, bensin och disel.

Med en ingenjörs höga lön kan man enkelt välja att bojkotta smutsiga energiföretag som Vattenfall och gynna gröna elbolag, samt rösta för partier som tar oss bort från miljöförstörande frihandel och bort från EU, ex. Vetenskapliga partiet eller Vänsterpartiet, dock inte Miljöpartiet.

Det är imponerande att Chalmers nu alltså blir det första svenska lärosätet som inför nolltolerans mot fossilinvesteringar. Det är heller inga små summor det handlar om. Chalmersstiftelsen, som även äger Chalmers tekniska högskola, förvaltar alltså tillgångar med ett värde av ca 3,6 miljarder kronor.

Det är mycket mycket glädjande att moralen är hög hos ett lärosäte som utbildar framtidens ingenjörer och att Chalmers nu alltså följer de principer som de faktiskt lär ut och inte enbart fokuserar på maximal ekonomisk vinning.

Jag säger helt enkelt grattis till framtidens generationer att Chalmers höga nivå av humanism finns. Sprider det sig kan det bli dunderbra.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s