Mental resistens – Det är din röv som är i fara

Carl Norberg skriver intressant om mental resistens, dvs. mentalt motstånd.

Detta nuvarande samhällsklimat är precis som strutsen som sticker huvudet i sanden för att undgå faran. Kom ihåg att om ditt huvud är nerstoppat i sanden, är det din röv som sticker upp.

Carl skriver om den mentala oviljan att se obehagliga sanningar, oviljan att ens vilja se att det kan finnas tigrar i djungeln.

Carl själv är ovillig att se faran med tillväxten. Hade han sett den hade han redan varit med i Vetenskapliga partiet eller skapat ett eget parti som valsamverkat och gett hans parti en reell möjlighet att förändra det han vill förändra. Det vore positivt ledarskap.

Mitt personliga tips till Carl är att, visst ska man upplysa om faran med olika saker, men man ska också, om man vill vara en god ledare, peka ut riktingen med positivitet så att folket åtminstone har en möjlighet att följa.

Istället för att enbart beskriva faran med tillväxt beskriver vi i Vetenskapliga partiet alltså lösningen som heter nedväxt till balans med naturen och ger även människor möjligheten att rösta för den.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s