Friheten till ditt eget medvetande genom rätt val av programvara

Vilka kontrollerar dig, din kunskapsbas och vilken information du får tag på idag?

Det beror helt enkelt på var du spenderar majoriteten av ditt fokus.

Jag tror det finns en logisk anledning att ex. Facebook och Twitter är förbjudna i olika länder och den anledningen heter inte diktatur i dessa länder.

För ska vi vara ärliga är INTE vår eget sk. ”folkstyre” direkt styrt av folket som ex. Schweiz direktdemokrati, så har vi egentligen rätt att kalla ex. Kina för en diktatur? Jag är tveksam.

Jag tror helt enkelt att förbudet mot vissa sociala programvaror, i de länder som kallas diktaturer av västlig media, handlar om att dessa sociala programvaror kan användas som ett instrument för att styra människors fokus och eventuellt destabilisera ett helt land. Att destabilisera ett land som ex. Kina eller Ryssland kan givetvis få förödande konsekvenser. Det behöver man inte vara kärnvapen-raket-ingengör för att inse.

Ditt eget fokus och ditt eget medvetande idag kan alltså bero på vad några få maktfullkomliga individer vill att du ska se, följdaktligen tänka och följaktligen göra. Betänk att dessa programmerares uppgift inte nödvändigtvis är att göra det bästa för framtidens generationer!

Dessa programmerare och programvaror kontrolleras alltså sannolikt direkt av vissa herrar som med stor sannolikhet tyvärr lyder under det militärindustriella komplexet.

Dessa herrar dyrkar med stor sannolikhet tyvärr även det absurda ordet ”tillväxt”. Detta gravt sinnesförvirrade gäng har naturligtvis inte genom historien stått för mentalt och moraliskt försvarbar politik eller demokratiska och moraliska handlingar, tvärtom.

Handlandet är de facto så gravt mentalt stört att man är förvånad att de inte också har motoriska problem som en bieffekt av den första störningen. Så fråga dig helt stilla varför dessa individer skulle bete sig moraliskt, långsiktigt och vetenskapligt just nu om de aldrig tidigare lyckats med den saken!

Så. De av makten kontrollerade sociala programvarorna kan givetvis filtrera information, lägga till och dra ifrån, utan att du som användare informerats om detta förfarande. Det är ungefär som att släppa in en okänd programmerare i ett direktdemokratiskt parti och göra omröstingen anonym och overifierbar. Komplett galet och det förstår vilken tolvåring som helst.

Jag har själv sökt alternativ till Google och nu bytt till Duckduckgo för HTML för Google filtrerar numera sökresultat och kommer sannolikt, alldeles strax, som om detta inte vore nog, också rangordna sökresultat enligt maktens egen agenda enligt hur viktigt makten tycker att innehållet är för dig.

Samtidigt som denna förslavning av folks medvetande sker kommer de sannolikt aldrig undvika att kritisera andra länder med glåpord, länder som smart nog väljer att censurera bort dessa gravt styrda programvaror och sökmotorer.

Alternativet till ovanstående styrda sociala medier och annan massproducerad styrd media heter fria ”forum” och ”bloggar” som dessutom oftast går att använda med ex. Firefox och dessutom med javascript avstängt om man nu vill det.

Twitter och Facebook kan lustigt nog inte användas utan javascript påslaget. Man undrar helt stilla varför det inte finns helt vanliga enkla HTML-varianter av dessa programvaror… Jag tror anledningengen är att det ligger en hund begraven i själva javascriptet.

Personligen tror jag att javascript används i spionsyfte och att det är anledningen att just dessa spion-programvaror kräver att javascript är påslaget. Dessutom tror jag att många operativsystem och olika virusskydd har spionprogramvaror inbakade i sig.

Fördelen med bloggar och forum som ex. Flashback är att du kan vara anonym. Det finns ingen spion-programvara som frågar vem som är din kompis eller vem du har relaioner med eller vilken typ av relation det var. Du har kontrollen över din blogg och ditt eget arsle.

Yttermera har du verifierbarhet. När du postat på forumet eller bloggen ser du att din text finns med på forumet eller bloggen. Den kan inte filtreras bort eller döljas för andra användare såsom sker i ex. Facebook eller Google. Anonymitet och verifierbarhet samtidigt alltså. Otroligt bra.

En annan fördel med en blogg, som du ex. kan registrera gratis på WordPress.com, är att det du skriver garanterat kan läsas av alla precis som på ett forum och dessutom att andra människor inte behöver logga in för att kommentera eller läsa din blogg, vilket man måste på ett socialt forum som ex. Twitter eller Facebook.

På din egen blogg har du dessutom möjligheten att själv moderera kommentarer så att ex. hövlighet och vetenskaplighet blir hög. Du kan även ställa in din blogg så att du förhandsgranskar alla kommentarer innan de publiceras.

Med en blogg ger du alltså precis alla sökmotorer dina alster och kan låta dem göra dig precis så relevant de anser att du är.

Jag har valt att använda ex. Facebook och Twitter, men mer passivt. Via min blogg på wordpress.com har jag ställt in så att mina alster automatiskt postas på mina Facebook- och Twitter-konton. Jag behöver själv egentligen aldrig mer besöka Twitter eller Facebook och kan när jag vill besluta mig för att helt lämna dessa filtterande spion-programvaror i glömska, men ändå vara synlig för de som fastnat i deras nät.

Om du vill kontrollera din programvara och bidra till att kontrollen kommer tillbaka i dina egna och andra användares händer kan du ex. byta till operativsystemet Linux och webläsaren Firefox. Dessa programvaror är öppna programvaror som kontrolleras av ideella programmerare, eller dig själv, eftersom programkoden som styr programmen är transparent och kan analyseras och förbättras av vem som helst som vill det. Själv kan jag varmt rekommendera Linux Unbuntu, vilket är en av de mest använda Linux-versionerna.

Om du idag använder ett annat operativsystem bör du känna till att Linux idag är väldigt lätt att använda och att support och bra hjälp finns via Linux olika forum i fall du vill ställa frågor. Tag gärna hjälp där direkt när du funderar på att byta operativsystem! Ibland är det enkelt att köra både Linux och Windows parallellt tills du blivit van vid Linux.

Numera vill jag inte ha Windows alls eftersom jag kan använda en billigare eller äldre dator med Linux och att Windows drar ner prestandan och dessutom att Windows självt inte ens liknar Windows längre. Linux liknar på så vis äldre Windows-varianter mer än Windows självt i många avseenden.

Jag har nu länge funderat på hur jag kan byta ut Googles egen mail som heter Gmail till något bättre men har ännu inte hittat något bra alternativ. Hushmail.com kanske? Kom gärna med tips och förslag!

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Annonser

Skaffa ett gratis Wordpress-konto och kommentera här!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s