Glada Nyheter – Vetenskapsmän inhyrda av Greenpeace vill hjälpa Vattenfall att lägga ner kolkraften

Är någon förvånad? Själv ler jag gott på flera plan om den nyheten. Via det social filtret Twitter länkar Greenpeace Sverige till DN, vilket jag själv inte tänker göra eftersom Vetenskapliga partiets bojkott av mainstream-media gäller tills vidare.

Men i DN läser jag alltså ändå om det som får mig att le gott. (Endast halv bojkott alltså.) Artikeln heter. ”Vattenfalls tyska brunkol döms ut av forskare”.

Den första anledningen att le gott är att Greenpeace verkligen verkar försöka göra något bra. Den andra anledningen att le gott är att de tar till forskningsrapporter för att upplysa politiker i Tyskland och Sverige om att fossil energi sannolikt är medeltid och förnyelsebar energi är framtiden.

Det tycker vi i Vetenskapliga partiet är glada nyheter för det är ändå sanningen även om sättet man presenterar dessa fakta på sannolikt kommer bli bättre i framtiden.

Men, tyvärr finns det andra anledningar att le, då ler vi s.a.s. i mjugg. Visst. Det känns inte gott inuti och det anses inte fint, men det sker spontant och det rår man inte för. Man tycker helt enkelt synd om människorna på Greenpeace även om de försöker vara gröna och miljövänliga.

Man ler men leendet är kombinerat med ledsna ögon och spända ögonbryn, man blir förlägen, man tittar bort. Man frågar sig, tillhör vi verkligen samma ras eller är vi i Vetenskapliga partiet aliens med aningen för stor hjärna?

1. Greenpeace anlitar, jag repeterar ANLITAR, forskare som kommer med synpunkter som stödjer Greenpeace ståndpunkt… Suck.

2. Forskningen bygger på förmodade framtida politiska beslut… som man inte har den blekaste aning om.

3. Forskningen tar inte hänsyn till EUs extremkapitalistiska och miljövidriga konstruktion… vilket vi de facto har en aning om.

4. Forskningen tar inte hänsyn till den rådande utrikespolitiska situationen med Ryssland… vilket kan innebära att vi behöver mer lokalt producerad energi… som fungerar även när inte solen skiner och även när inte vinden blåser.

5. Forskningen tar inte hänsyn till att Tysklands import av energi i ett frihandels-EU kan leda till att dyrare vind- och sol-energi kommer konkurreras ut av billig kärnkrafts-, olje- och kolkrafts-el från andra länder inom EU.

Så, jag frågar mig.

1. När kommer Greenpeace ta avstånd från EU-medlemskapets frihandel och Natos agressioner mot Ryssland som skapar dessa miljöproblem?

2. När kommer Greenpeace ta avstånd från partier som är för ”frihandel” och EU där brunkols-el och kärnkrafts-el kan transporteras fritt mellan länderna och därmed konkurrera ut miljövänlig el?

3. När kommer Greenpeace börja följa forskare på ex. Population Matters och verka för minskad befolkning så att naturen får lov att ta sin plats?

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s