Lösningen för Greklands fattiga, för Angela Merkel, för Barak Obama och även för kristna

Grekland har genomfört en jämlik välfärdspolitik med samtida EU-medlemskap, vilket med samtida frihandel med lågskatteländer och orättvis konkurrens givetvis kan sätta vilket land som helst i skuld. Det är alls inte konstigt.

Så. Vem sitter egentligen med alla pengar som blivit den skuld som ska betalas av av fattiga människor i Grekland?

Ja. Det kan man fråga sig. För det är inte enbart rika greker, som undvikit beskattning, som har placerat sina pengar i skatteparadis och det är inte enbart grekiska bankirer, som villigt har gett lån till greker, som är skyldiga.

Orsaken och skulden till problemet är idag fullkomligt internationell och den går i slips, ser på ytan ganska normal ut, behöver inte ens vara kopplad till maffia, och den heter ”otyglad kapitalism och otyglad frihandel”. Det är sanningen. Det finns ingen balanserad kapitalism och det finns ingen balanserad frihandel idag.

Och tänker man ytterligare ett steg längre är det alltså alla som röstat för partier som är för det otyglade kapitalistiska EU och dess otyglade frihandel som alltså är skyldiga, oavsett om de nu sitter med feta bankonton eller ej.

Så. Det är inte enbart dessa rika greker och inte enbart dessa internationella kapitalister och bankirer som är skyldiga. Det kan alltså även vara folk som du och jag. Det kan vara din granne och din arbetskamrat som röstat för Socialdemokraterna, Alliansen eller Miljöpartiet som idag är skyldiga till det otyglade kapitalistiska EU som de facto är själva grundproblemet.

Resultatet av EU är alltså att många fattiga har plundrats och det är inte enbart det grekiska folket som har plundrats. Fattigdomen breder nämligen ut sig i EU. Rikedomarna koncentreras till några få och liknar allt mer den fattigdom som länge brett ut mellan frihandelstaterna i en liknande union, nämligen USA, där klassklyftorna är som allra störst.

Har du röstat för EU eller de partier som förespråkar spektaklet så har du faktiskt röstat för tiggeriet och det skränande flöjtspelandet som du idag ser på våra gator.

Det är faktiskt samma slags fattigdom som Olof Palme betraktade och gjorde honom till en övertygad socialist och demokrat. Jag frågar mig därför om man kan bli något annat än socialist om man har vanlig moral och vanligt folkvett?

Jag frågar mig alltså om man verkligen kan göra som Stefan Löfvén om man har vanlig moral och folkvett?

Så. Att fortsätta att göra fattiga fattigare såsom Angela Merkel, Barak Obama och Stefan Löfvén verkar vilja är för mig helt orimligt och omoraliskt och det är alls ingen vänsterpolitik.

För lösningen är givetvis att man måste ta pengarna från de människor som har dem, INTE av de människor som INTE har dem. Det inser var person med normalintelligens. Detta är dessutom en riktig vänsterpolitik. Att inte göra det är de facto en högerpolitik även om man vill ge sken av att bedriva vänsterpolitik.

Så. Det är med besvikelse jag noterar att Angela Merkel kommer med uttalanden om vad Grekerna borde göra. Det är orimliga uttalanden. Lika orimligt är det när Barak Obama från andra sidan av Atlanten uttalar sig om vad Grekland bör göra, eftersom USA de facto befinner sig i en snarlik situation som Grekland. USA har den största skillnaden mellan fattig och rik än något annat land jag känner till, dessutom en astronomisk skuld till rika som inte vill betala skatt till de fattigas välfärd.

Det är folken och staterna i USA och staterna i EU som på pappret har skuld till rika kapitalister och det är dessa stater som märkligt nog inte kan få tummen ur arslet och gemensamt beskatta dessa rika människor och detta enbart eftersom folk i val efter val, till alla parlament, helt tydligt, inte röstar med sina hjärnor.

Helt vanlig beskattning och välfärdspolitik är givetvis den korrekta och rimliga politiska lösningen, men, och det är VIKTIGT, beskattning måste ske tvärs över HELA frihandelsområdet SAMTIDIGT och inte enbart i olika länder när det okunniga folket väljer in ”vänsterregeringar” som inte förstår att EU och den otyglade kapitalismen och den otygade frihandeln är själva grundproblemet eftersom kapitalisterna då kan förflytta sina pengar och sin rikedom dit beskattningen inte når och där höger-regeringar drar ner på välfärd och skatter.

Så jag hoppas att Vänsterpartiet följer vetenskapliga partiets exempel och strax börjar utgöra ett kraftfullare, tydligare och rimligare alternativ. För ett Vänsterparti som förstår att vi först måste ut ur EU, eller först måste göra om EU till en enhetstat vad gäller beskattning, lagar och välfärd, INNAN vi alltså för en vänsterpolitik har alltså kompetens nog att styra landet åt vänster.

Greklands ledare har spelat ett intressant ess ur skjortärmen. Grekland vill ha ersättning för den förstörelse och de mord som utfördes av mordmaskinen Tyskland under Hitler som valdes in av 43% av tyskarna och som sattes till makten av Tysklands motsvarighet till Centerpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna efter valet 1933. Kanske har Grekerna rentutav planerat deta genidrag länge för att ge igen för gammal ost, vem vet?

Men värt att nämna, för Tyskland heder, är att det satt massvis med homosexuella tyskar, kommunister och socialister i koncentrationsläger, inte enbart romer och judar. Dessa tyskar är givetvis oskyldiga och de slaktade heller inga människor, de slaktade inte ens de skyldiga tyskar som varit deras fångvaktare.

Jag noterar att Jesus Kristus själv givetvis inte har någonting att göra med någon falsk girig ”kristendom”. Det behöver man inte vara tysk raketingenjör för att inse.

Så vi måste hjälpa fattiga människor upp på benen igen. Det duger faktiskt inte med soppkök för att stilla sitt samvete, även om det kan vara en bra mötesplats för organisering. Samvetet vet och Gud inom oss alla, Gud som är enhet och ren kärlek, vet vilket hyckleri det är med soppkök på lång sikt. Lösningen är givetvis politisk och långsiktig.

Den politiska och mänskliga lösningen heter gemensam budget, gemensamma lagar och att man bygger välfärd tillsammans inom sin frihandel. Lösningen innebär att alla människor har mat och tak över huvudet. Lösningen är en välfärdstat som bekostas med taxering av de rika internationellt eller nationellt, oavsett i vilket land de gömt sig med sin tillskansade rikedom. Lösningen är även en långsiktigt miljöpolitik och en långsiktig demokratisk politik där extremism givetvis måste låsas in på mentalsjukhus i varje demokratiskt samhälle.

Och vill inte Luxemburg eller Schweiz eller andra skatteparadis redovisa var pengarna finns då låser man givetvis dem ute totalt tills de gör det. Det är den rätta lösningen. Alternativet är att varje folk gör som Islands folk, nämligen tar över och avsäger sig de skulder som de faktiskt inte själva ansvarar för.

Just det. Vanligt folk ansvarar faktiskt inte för enskiljda kapitalisters och bankirers affärer, ej heller för korrupta politiker som går i deras ledband på Bilderbergruppens möten.

Så. Där har ni det. Vetenskapliga partiet beskriver problemet på riktigt och tillhandahåller givetvis lösningen. En bägare kan enbart fyllas droppe för droppe. Så nu är det du som måste finna motivationen att stödja Vetenskapliga partiet aktivt för att faktiskt bli en del av lösningen.

Nej. Det duger inte att enbart gnälla på problemet genom intrikata abstraktioner och ord som Ouroboros, NEJ, man måste anstränga sig lite grann och sedan postitivt och konstruktivt erbjuda ett alternativ.

Så är det. Nu önskar jag oss alla lycka till! Andas nu djupt i stillhet några minuter och tänk på saken! Kanske kommer du få ett tecken av Gud?

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Vetenskapliga partiet

Ps. I vilket fall som helst vore det sannerligen en glad nyhet om du slutar upp att låta dig rövknullas av den amerikanska drömmen. :-)

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s