Tysk journalist om Islam – ”En barmhärtig religion”

Jag ser ett inslag på TV från Tyskland där Jürgen Todenhöfer som besökt den Islamiska Staten intervjuas om sin journalism.

Jürgen Todenhöfer har intervjuat en f.d. tysk protestant som blivit islamist och extremist.

Jürgen Todenhöfer verkar tro att Islam är en bamhärtig religion och detta ”faktum” försöker journalisten dessutom övertyga IS-medlemen om mitt inuti den Islamiska Staten där två svartklädda IS-soldater står med maskingevär i bakgrunden. Minst sagt spännande…

Men detta är för mig en ganska dålig journalism, förutom det faktum att den f.d. tyske protestanten helt lugnt förklarar att IS kommer försöka invadera världen och halshugga de som står i vägen. Detta stoff skapar givetvis sensation och bestörtning i väst och kan givetvis ge journalisten intäkter som väl täcker utgifterna. Som sensasionjournalistik platsar det definitivt.

Men frågan vad som verkligen är barmhärtigt kommer dock i skymundan och en djupare diskussion som kan leda till ökad förståelse av IS tolkning av Islam stoppas effektivt av journalistens förutfattade mening om vad som är bra och vad som är dåligt.

Frågor som bör ställas är givetvis exakt vilka strofer i Koranen som motiverar dem och vad i dessa strofer de finner sin egen tolkning av vad som ev. är ”barmhärtigt”, för det är ändå så att mannen som uppfann Giljotinen hade barmhärtiga motiv, dvs. att minska lidandet vid avrättning av den franska överklass som led enormt av att inte längre kunna överösa sig själva med den lyx de vant sig vid.

(Giljlotinera Kvickt är f.ö. ett mycket barmhärtigt svenskt parti som vill återinföra giljotinen.)

Till saken. Hur Jürgen Todenhöfer helt kan ha missat alla utsagor från alla olika avhoppade muslimer, såsom ex. den svensktalande Mona Walter, som verkligen beskriver det som kan uppfattas som obarmhärtiga sidor med Islam, eller hur han ens kan ha missat Islams obarmhärtiga strofer? Det gör honom i mina ögon till en riktigt dålig ”journalist/författare”, såpass dålig att jag innerligen hoppas att han och hans gelikar snabbt uppsöks av IS för barmhärtig halshuggning och att journalismen på så vis kan ta stormkliv framåt för framtidens generationers väl.

För vad är egentligen mest barmhärtigt? Halshuggning som varar i milisekunder eller ett helt liv med dålig journalism? Eller som mannen, med judisk bakgrund i en bok jag läste, menade om gaskamrarna (han själv inte sett röken av): – Vad är väl fem minuter av smärtsam död jämfört med åratal av svält, slit, släp och lidande?

Och förresten, vore det inte barmhärtighet mot alla muslimer, extrema likväl som sekulära, att snabbt sända IS-soldaterna in i himmelriket? Den som känner till Koranen vet nämligen att de tror att de kommer få en hel massa jungfrur vardera.

Så vad kan egentligen vara mer barmhärtigt? Ska vi hoppas på att Allah eller Muhammed kan ge IS-soldaterna fri tillgång på Viagra i himmelriket också? Och vad får deras fruar och barn egentligen i himmelriket? Kanske får de alkoholfri öl och helstekt heligt kött precis som vikingarna fick mjöd och helstekt gris när de dog i strid?

Och vad lockar Kristendomen med egentligen? Spela harpa på ett moln eller att man reser sig ur graven likt en zombie på den yttersta dagen? Kanske var det därför den tyske islamisten lämnade kristendomen? Eller var det månggiftet och våta drömmar om exponentiell funktion som lockade, eller var det halalkorven? Vem vet? Snälla rara, kan någon vänlig journalist fråga den korpulente killen med helskägg!?

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Allah hu akbar – Gud är sanning genom vetenskaplig metod och meditation, Gud är ren kärlek och Gud är enheten med allt. Att följa Gud leder till välstånd för alla. Frågan är hur man följer bäst.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s