Glada nyheter – Nytt ledarskap kan hjälpa alla flyktingar i hela världen!

Det är det uppfriskande att läsa om att det finns människor som vill hjälpa andra människor, ex. i medelhavet mellan Libyen och Italien ex. i denna artikel från ETC som heter: ”Sjäräddare, hjälp oss ta ansvaret EU inte tänker ta”.

Vanligast är nämligen människor som enbart försöker påskina att de vill hjälpa så att de framstår som goda samtidigt som de skor sig.

Så ETC, ytterst uppfriskande vore om ni och de individer som verkligen vill hjälpa lyckades tänka i flera steg eller åtminstone tog hjälp av de som kan det. Då skulle vi alla tillsammans nämligen kunna rädda ännu flera liv och minska lidandet i världen enormt.

Varför s.k. ”hjälpare” väljer att INTE hjälpa maximalt med de resurser som finns har minst två möjliga förklaringar, nämligen oförmåga att se samband eller ganska vanlig psykopati, för det finns faktiskt vetenskapsmän och ingenjörer som har hjärna för uppgiften att räkna ut exakt hur vi hjälper bäst. Så jag föreslår helt enkelt att vi använder dem!

Vetenskapliga partiet, detta parti, ämnar alltså ta detta ansvar och alltså fösöka räkna ut vad som hjälper oss alla tillsammans bäst på lång sikt och vad som verkligen skapar lycka för oss alla.

Och här har vi fler glada nyheter: Nämligen några individer som de facto verkar ha förstått problemet OCH dessutom har en lösning på problemet OCH dessutom tar ansvaret och försöker organisera något aktivt som dessutom kanske kan hjälpa till att lösa problemet långsiktigt.

Dessa individer har skrivit på ett upprop som heter Rädda Sverige – Inte en enda flykting till.

Det är extremt glädjande att se att det finns personer som är ganska duktigt intelligenta i Sverige. Det ger mig hopp om framtiden. Frågan är dock om sådana upprop, som dessutom tydligen kan blockeras av makthavarna, har någon verklig effekt?

Jag är både realist och idealist samtidigt. Så samtidigt som jag hoppas att dessa individer lyckas organisera något, ex. ett parti som förstår poängen med valsamverkan för att ta sig förbi 4%, så är jag ändå realist.

Jag är realist för jag har sedan 18 års ålder försökt på ett idealistiskt vis att förnya demokratin, få den att nå ut till människorna och göra dem aktiva, men min realism säger mig, med den historiekunskap jag har och den erfarenhet jag har, att människorna sannolikt inte kommer finna motivationen till samarbetsförmåga förrän det blir riktigt dåligt och att de då sannolikt kommer låta sig förledas av första bästa diktator som ges mediautrymme av det militärindustriella komplexet … och rösta in denne med Alliansen som stöttar utnämningen … precis som vanligt.

Och nu med alla Kärnvapen i alla möjliga länder och galna neocons ser det inte helt ljust ut om man ska vara realist. Det hela får mig att tänka på Vietnam Song by Country Joe And The Fish:

”Open up the pearly gates,
Well there ain’t no time to wonder why,
Whoopee! we’re all gonna die.”

Och eftersom det inte finns en balanserad genomtänkt politik i något EU-land vad gäller flyktingpolitik uppstår givetvis reaktioner på detta såsom Sverigedemokraterna och här från Finland: ETC – Ännu ett rasistparti i en nordsk regering.

Det vore sannerligen glada nyheter om ETC lyckades beskriva lösningar istället för att kasta glåpord på de människor som har fått nog av den extrema politik som förs, för det löser nämligen ingenting, det förvärrar enbart saken, det fördjupar enbart skyttegravarna och garanterar inlåsning av socialister i koncentrationsläger i framtiden.

Nåväl. Den glada nyheten är att det ännu finns hopp, så med en skadskjuten kråka i handen, såsom Michael Wihes text, jobbar jag vidare, för ännu finns det faktiskt hopp.

Men så STOPP! Låt oss sluta springa och istället FAKTISKT titta på den skadskjutna kråkan INNAN vi gör någonting!

Andas kråkan? Slår hjärtat? Är nacken hel? Vad behövs för att rädda kråkan? Att springa med kråkan kanske förvärrar saken? Kanske ska vi göra något annat?

Enligt ETCs artikel ville ex. Storbritannien lägga ner livräddningen av flyktingar i medlehavet med argumentet att att:

”livräddning fungerar som dragningsfaktor”.

ETC undersöker inte sanningshalten i påståendet alls, men tänk om det är sant? Det betyder i så fall att den som räddar människorna kortsiktigt alltså kommer orsaka mer döda människor långsiktigt. Är ETC defato indirekt mördare? Det har de ingen aning om eftersom de inte undersökt verkligheten ordentligt INNAN de har åsikter.

Tänk om livräddning kombinerat med massiv återvandring, utom i undantags fall, har bättre effekt på att rädda fler människor och minska lidandet långsiktigt? Är då det att föredra att hjälpa fler människor än att producera fler LCD-skärmar och betala ut mer flerbarnstillägg i en redan överbefolkad värld? Kan dessa pengar hjälpa mer via ex. utbildning till flickor i utvecklingsländer? Kan pengarna användas för att utbilda barnen bort från medeltida religioner och kulturer som förespråkar massiv barnavel?

Så tänk om vi tillsammans lyckas öka balansen mellan mänsklig population och djurens population och tänk om vi lyckas skapa människor med balanserade mentala värderingar som skapar fred i världen samtidigt! Ja tänk!

Skulle det inte vara gudibehagligt med människor som bemöter varann med respekt?

Skulle det inte vara gudibehagligt med människor som undersöker saker INNAN de har åsikter?

Skulle det inte vara gudibehagligt med människor som lyckas tänka långsiktigt?

Personligen skulle jag bli väldigt förvånad om det inte då skulle bli världfred väldigt snabbt, alla fick mat och alla fick utbildning och fick lika möjligheter i hela världen.

Tyvärr kan jag alltså bevisa att inga partier i Sverige eller deras stödjande politiska tidskrifter, ex. ETC, är varken fredliga eller för alla barns lika möjligheter. IQ-test och analys av deras hjärnor med senaste teknologi kan alltså dessutom bevisa om det beror av oförmåga att se samband eller av ex. av psykopati eller av ex. brist på kontakt mellan hjärnhalvorna.

Den glada nyheten är alltså att dagens teknologi kan hjälpa oss alla att inse våra svagheter och styrkor och därigenom finna rätt ledare för framtiden.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s