Svar till Göran Greiders fråga – ”Vad var det som hände?”

Artikeln från ETC – ”Labour vågade inte utmana den ekonomiska agendan”

Göran Greider skriver:

”Vad var det som hände? Hur kommer det sig att en nation där ojämlikheten förvärrats till det extremas gräns och där en växande del av befolkningen hamnat i fattigdom inte röstar fram ett alternativ till David Camerons åtstramningspolitik?”

Mitt svar till Göran Greider är att:

Precis samma sak som hände i Sverige hände i Storbritannien. Det är EU-medlemskapet och frihandeln som tvingar varje invald regering att strama åt för att få kapitalets gunst. Gör man inte det väntar strax Grexit för varje land som försöker sig på mer välfärd inom frihandelsområdet.

Varje riktigt välfärdsparti bör därför driva Ut ur EU som främsta fråga och dessutom villkora varje framtida samarbete med en ny folkomröstning om EU-medlemskapet, samt villkora att de endast kommer regera om utfallet blir ett utträde ur den extremkapitalistiska unionen, detta helt enkelt eftersom det inte går att regera med god välfärd inom EUs frihandelsområde utan extrema konsekveser.

Så att Storbritanniens folk inte röstar fram ett alternativ till David Camerons åtstramningspolitik är på sätt å vis bra för dem kortsiktigt, för om valet står mellan fattigdom eller extrem fattigdom genom ett nytt Grexit är alltså fattigdom de facto ett bättre val.

Det är för Storbritanniens folk litegrann som för ett barn som erbjuds röda eller blå sockar med lika stora hål i, detta för att undvika protest mot sockar rent generellt eller för att undvika eget tänkande om vad de verkligen vill ha, ex. sockar med alla regnbågens färger, dvs. En Regnbågskoallition likt Valsamverkanspartiet.

För att vara rättvisa mot Storbritanniens folk är det heller inte enbart i Storbritannien som en växande del av befolkningen hamnat i fattigdom. Se dig omkring Göran! Alla stater i EU behöver mer jämlikhet och välfärd. För att nå detta måste vänstern enas och samverka på alla fronter även med de du idag icke-deliberativt ofta direkt felaktigt kallar ”rasister”. SD är nämligen fullt av f.d. vänsterfolk som absolut inte är rasister.

Dessa människor, som är emot invandringen av facistoida extremister, har idag nämligen inget annat val än att rösta på ytterligare ett högerparti för frihandel som både SD och socialdemokraterna tyvärr de facto är, ja förutom Vetenskapliga partiet då som är det enda parti som synar högerns infiltration av alla nya politiska initiativ i Sverige.

Och javisst kan det vara så att vad som sker i Luton har påverkat att Labour inte får röster längre, men det har knappast med rasism att göra. Det kan bero på att folk helt enkelt inte vill ha in mer folk i Storbritannien som vill införa facistoida Sharialagar. De har helt enkelt fått nog av religioner som leder till mental sjukdom.

Vänstern måste med trovärdighet adressera extremismen. Den kommer ur facistoida religiösa skrifter. Vänstern måste adressera saken på ett konstruktivt sätt och inte tiga om problemet som ni unisont gör idag. Att tiga om det mentala problemet, som dessa skrifter utgör, kommer inte att stärka en sammanhållen vänster, men fortsätta att göra att vänstern framstår som ett imbecillt alternativ i svensk politik.

Vänstern måste adressera alla problem som finns med balans, annars är vänstern inget alternativ för vanligt folk. Politiken som vänstern skapar måste nämligen leda till det folket faktiskt vill ha.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s