Psykopaten – Vanlig människa, våldsverkare, företagsledare eller politiker?

Denna dokumentär på engelska från BBC förklarar att handikappet psykopati handlar om att amygdala i hjärnan hos psykopaten inte fungerar som hos andra människor.

Det betyder i princip att psykopaten inte kan känna medkänsla med andra människor. De förstår alltså vad medkänsla är och hur medkänsla fungerar i relationer och utnyttjar detta och spelar på detta men de känner alltså inte medkänsla själva.

Den glada nyheten är att psykopater idag kan upptäckas tidigt tack vare nya vetenskapliga metoder och på så vis kan vi göra framtiden bättre för oss alla och för framtidens generationer och även givetvis skydda psykopaterna mot sig själva effektivare.

Cirka 1 av 100-200 är födda med handikappet psykopati. Karaktärsdrag som ofta är sammankopplade med psykopati är bl.a. ytlighet, stort ego, stolthet, kontinuerliga partnerbyten och alltså okänslighet inför andra människors lidande.

I filmen ser vi ett exempel på en man som medvetet kommunicerar med en hög chef inför anställda för att framstå som en viktig person i företaget för att sedan utnyttja de andra anställdas förtroende för att på så vis manipulera bort den chef som psykopaten sannolikt själv vill ersätta på sin väg uppåt i företagets hierarki.

Psykopaten upplevs ofta som charmant och trevlig, utger sig för att ha viktiga kontakter och plötsligt kan alltså denne, på ytan charmante individ, alltså helt utan medkänsla, skada andra individer rent socialt genom smutskastning eller fysiskt genom våld och t.o.m. mord om psykopaten själv tror att denne kan gynnas av detta och samtidigt kan komma undan med detta.

Den vanlige godtrogne individen manipuleras lätt av psykopaten så vida de inte besitter kompetensen om hur psykopaten fungerar och ifrågasätter saker med viss skepsis innan de tar dem till sig.

Så. Låt oss dra några fler paralleller till politiken!

Frågeställningar jag finner relevanta i sammanhanget är hur ett helt parti, i detta fallet Moderaterna, inte utesluter personer med tvivelaktiga oljeaffärer eller utesluter personer skäligen misstänkta för mordet på Olof Palme? Är hela partiet manipulerat så till den milda grad eller är hela Moderaterna så pass fullt av psykopater som dyrkar mästerpsykopater? Ja. Det frågar jag mig. Och vilka individer kan egentligen rösta för ett sådant parti?

Och vem röstar ex. idag för ett parti som Socialdemokraterna? Partiledaren, som deltar i den tvivelaktiga Bilderbergruppen, uttrycker i sitt förstamajtal hur invandrare och ungdomar ska få röja sly till lägre löner OCH blir faktiskt invald till statsminister… Vilken typ av människa röstar egentligen på sådant?

Att folk håller käften i skräck inför ovanstående, ja, det kan jag förstå, men vi har faktiskt valhemlighet i Sverige och man kan faktiskt tryggt rösta för och aktivt stödja bättre människor med mer moderna och mänskliga värderingar.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Läs mer:
How to spot a psychopath at work.

Annons

4 reaktioner till “Psykopaten – Vanlig människa, våldsverkare, företagsledare eller politiker?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s